1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEHMETÇİK’TE “EKO GÜN” YAPILDI
MEHMETÇİK’TE “EKO GÜN” YAPILDI

MEHMETÇİK’TE “EKO GÜN” YAPILDI

Mehmetçik’te “Eko Gün” düzenlendi.

A+A-

EROĞLU: “GENÇLERİMİZİN KÖYLERİNE SAHİP ÇIKMASI, TANITMASI BİZİM İÇİN BÜYÜK MUTLULUK”

Mehmetçik’te “Eko Gün” düzenlendi. Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Mehmetçik Şubesi tarafından organize edilen “Mehmetçik 2. Eko Gün’ün” açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptı.

Mehmetçik Belediye Parkı’nda sabah saatlerinde başlayan Eko Gün, saat 18.00’e kadar devam edecek.

Eko Gün’ün açılışına Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun yanı sıra TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar ile belde halkı katıldı.

Gün boyu canlı performansların sergileneceği etkinlikte, Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği’nin halk dansları gösterileri, İmge ve Ayfer’den Palyaço gösterileri, Volkswagen Sevenler Kulübü’nün gösterileri ve “KKTC’nin Demir Atları” gösterileri yer alacak.

Etkinlikte kurulan stantlarda Kıbrıs ve yöresel yemek kültürüne ait ekmek, çörek, zeytinli, hellimli, börek, katmer, dilihti, pilavuna, gözleme, bulgur köftesi, sucuk, zivaniya, şarap, zeytinyağı, pekmez ve asma yaprağı gibi yiyeceklerin satışı yapıldı.

Stantlarda el sanatları ürünleri, Lekara, koza çalışmaları, sele, sepet gibi eserlerde sergilenip satışa sunuldu.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Eko Gün’ün açılışında yaptığı konuşmada, eko günlerin Kıbrıs Türk halkının kültürünü, el işlerinin ve yiyeceklerinin tanıtılması bakımından son derece anlamlı olduğunu belirterek, bugünkü eko günü düzenleyen kadınlara teşekkür etti.

Eroğlu, Mehmetçik’te yaşayan biri olarak kadınların elinin emeğini ve marifetlerini iyi bildiğini, ancak kendi nesillerinin artık “ağır ağır eksilmekte” olduğunu, fakat yeni neslin Mehmetçik’e sahip çıkmasından büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

Mehmetçik’in artık eski Mehmetçik olmadığını, yapılan yeni evlerle büyüdüğünü ve geliştiğini, belediye hizmetlerinin artmasıyla da dışa açıldığını ifade eden Eroğlu, bunların Mehmetçik’i zenginleştirdiğini söyledi.

Eroğlu, gençlerin köylerine yatırım yapması ve sahip çıkmasını görmenin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Eko Gün’ün, köyün özelliklerini ve ürünlerini sergileyeceğini ifade eden Eroğlu, bugünü düzenleyen ve katılan herkese teşekkür etti, devamını diledi.

Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer de, bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayan yetkililer ve vatandaşlara teşekkür ederek, geri planda kalmış Karpaz bölgesini ancak birlik beraberlik ve dayanışma içinde çalışarak kalkındırabileceklerine dikkat çekti.

Adalıer, bugünü düzenleyen kadınlara da teşekkür ederek, kadınların elinin değdiği her yerin geliştiğine dikkat çekti.

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Mehmetçik Şubesi Başkanı Gülşen Öncel de, ikincisini düzenledikleri Eko-Gün’e katılan herkese teşekkür ederek, etkinlikte Kıbrıs’a özgü yiyecekleri ve kültürünü genç nesillere tanıtmayı ve aktarmayı amaçladıklarını vurguladı.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.