1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. MEKİK ÇEKMEDEN DÜMDÜZ KARIN!
MEKİK ÇEKMEDEN DÜMDÜZ KARIN!

MEKİK ÇEKMEDEN DÜMDÜZ KARIN!

Bir ayın sonunda sımsıkı olmuş karın kaslarınla herkese hava atacaksın!

A+A-

Hayalindeki gibi dümdüz bir karın için sadece mekik çekmek yetmiyor! Indianapolis Fitness ve SporMerkezi işletmecisi Mike Robertson, verimli sonuçelde etmek için tüm gövde kaslarını çalıştırman gerektiğini söylüyor.

Bu egzersiz tüm gövdeyi çalıştırıp sırt ve kalça kaslarını güçlendiriyor. Düşük omuzlar ve güçsüz kalça kasları, karnının biçimsiz görünmesine neden olur.Her hareketi 8–10 kez iki set tekrar edersen çok yakında müthiş bir forma kavuşacaksın!

Reverse Wood Chop

1_dumduzkarin_.jpg

Sağ kalçanın yanında küçük bir egzersiz topu tutarak squat yap (a). Topu sol omzunun üzerine kaldırırken kollar dümdüz olmalı (b). Tekrar başlangıca dön.

Single-Arm Lunge

2_dumduzkarin_.jpg

Sağ eline bir dambıl alıp kolunu yukarı kaldır. Dirseğin, kulağına yakın durmalı (a). Sol bacağınla öne adım atınca kalçan yere paralel olmalı (b). Tekrar yukarı kalk.

T-Stabilizer

3_dumduzkarin_.jpg

Şınav pozisyonuna geç (a). Ağırlığını sol koluna verip vücudunu döndürünce sağ kolunu da yukarı kaldır. Vücudun T şeklini almalı (b). Pozisyonu bir-iki saniye koruyup tekrar başlangıca dön.

Single-Arm Bent-Over Row

4_dumduzkarin_.jpg

Sağ eline bir dambıl alıp dizlerini hafifçe kır ve öne eğil (a). Karın kaslarını sıkıp dambılı göğsüne yaklaştırırken gövden sabit olmalı (b). Tekrar başlangıca dön.

 

Kaynak: womenshealth

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.