1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MEKSİKA'DA ESRARENGİZ KÖPEK MEZARLIĞI!
MEKSİKA'DA ESRARENGİZ KÖPEK MEZARLIĞI!

MEKSİKA'DA ESRARENGİZ KÖPEK MEZARLIĞI!

Meksika'da esrarengiz köpek mezarlığı!

A+A-

Meksika'da yapılan kazılarda Aztek dönemine ait 500 yıllık köpek mezarlığı bulundu. Aztek kültüründe önemli yeri olan köpeklerin, bölgeye neden gömüldüğü bilinmiyor.

Meksika'nın başkenti Mexico City'de yapılan kazılarda, Aztek kültüründe önemli yeri bulunan köpeklere ait 500 yıllık bir mezarlık bulundu.
Keşiflerini "olağanüstü" olarak adlandıran arkeologlar, yapılan diğer kazılarda insan kemiklerinin yanı sıra köpek kemiklerinin de bulunduğunu ancak 12 köpeğin kalıntılarını bulunduran bir mezarlığa ilk defa rastladıklarını belirttiler.

170220141718476839895_4.jpg

Daily Mail'in haberine göre kazı hakkında açıklamada bulunan Rocio Morales Sanchez, "Bulunan köpek kalıntılarının sayısı ve ölümleriyle bağlantı kurulabilecek bir binanın bulunmaması yüzünden mezarlık özel bir keşif konumunda bulunuyor" diye belirtti.

Yerden 2 metre derinlikte bulunan köpeklerin, Aztek imparatorluğunun altın çağı olan 1350 ile 1520 yılları arasında gömüldüğü belirtildi.

Sanchez, kazıların devamında çıkabilecek objelerin, köpeklerin neden bölgeye gömüldüğünü anlamalarına yardımcı olabileceğini söyledi.

Aztekler köpeklerin, insanların dünyadaki hayatı bittiğinde yeni hayata geçmelerinde rehberlik ettiklerine ve gömüldükleri piramitleri koruduklarına inanıyorlardı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.