1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MEKSİKA'DA UYUŞTURUCU KARTELİNİN LİDERİ YAKALANDI
MEKSİKA'DA UYUŞTURUCU KARTELİNİN LİDERİ YAKALANDI

MEKSİKA'DA UYUŞTURUCU KARTELİNİN LİDERİ YAKALANDI

Meksika'da Zetas uyuşturucu kartelinin en önemli liderlerinden biri olarak kabul edilen Omar Trevino Morales'in yakalandığı bildirildi.

A+A-

YAKALANAN OMAR TREVİNO MORALES, ZETAS KARTELİNİN EN ÖNEMLİ LİDERLERİNDEN BİRİ OLARAK KABUL EDİLİYOR

Meksika'da Zetas uyuşturucu kartelinin en önemli liderlerinden biri olarak kabul edilen Omar Trevino Morales'in yakalandığı bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen federal bir yetkili, "Z-42" adıyla tanınan Omar Trevino Morales'in, kuzeydeki Monterrey kentinde zenginlerin yaşadığı San Pedro Garza Garcia bölgesinde, asker ve polisin düzenlediği ortak operasyonda yakalandığını söyledi.

Meksika hükümetinin, Morales'in yakalanmasını sağlayacak bilgi için 2 milyon dolar ödül koyduğu biliniyor.

Zetas kartelinin en kanlı lideri olarak nitelenen Miguel Angel Trevino Morales'in erkek kardeşi olan Omar Trevino Morales, ABD'de de uyuşturucu kaçakçılığı, adam kaçırma ve cinayet suçlarından halen aranıyordu. ABD, Morales'in yakalanmasını sağlayacak kişi ya da kişilere 5 milyon dolar ödül teklif etmişti.

Miguel Angel Trevino Morales, 2013 yılı Temmuz ayında tutuklanmıştı. Bundan neredeyse bir yıl önce de Zetas kartelinin bir diğer lideri olan "El Lazca" lakaplı Heriberto Lazcano da deniz piyadeleri tarafından öldürülmüştü.

Yine Meksika'da geçen hafta da bir dönem ülkenin batısındaki Michoacan eyaletinde terör estiren uyuşturucu karteli Knights Templar'ın en çok aranan lideri olan Servando Gomez "La Tuta" yakalanmıştı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.