1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEKTUP GÖNDERDİ VE SAVAŞ VERECEĞİNİ DUYURDU!
MEKTUP GÖNDERDİ VE SAVAŞ VERECEĞİNİ DUYURDU!

MEKTUP GÖNDERDİ VE SAVAŞ VERECEĞİNİ DUYURDU!

İşten durdurulanlarla alakalı mektup ve işte detaylar!

A+A-

SENDİKA BU AMAÇLA BANKA YÖNETİM KURULU BAŞKANI OSMAN BAYHANLI’YA MEKTUP GÖNDERDİ VE USULÜNE VE PERSONEL YÖNETMELİĞİNE UYGUN İSTİHDAM EDİLENLER VARSA ONLAR İÇİN HUKUKİ SAVAŞ VERECEĞİNİ DUYURDU

KTAMS, USULSÜZ İSTİHDAM YAPAN YÖNETİM KURULU HAKKINDA HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILMAZSA, SENDİKANIN HUKUK SÜRECİ BAŞLATACAĞINI BİLDİRDİ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Vakıflar Bankası’ndan durdurulan tüm çalışanlarla ilgili, durdurulma gerekçeleri ve işe giriş tarihlerini içeren bilgi istedi. Sendika usulsüz istihdam yapan yönetim kurulu üyeleri hakkında dava açılıp açılmayacağını da sordu ve açılmaması halinde kendisinin hukuki süreç başlatacağını bildirdi.

KTAMS bu amaçla Kıbrıs Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bayhanlı’ya bugün mektup gönderdi.

Sendika Başkanı Ahmet Kaptan imzasıyla gönderilen ve dağıtımı basına da yapılan mektupta, Vakıflar Bankası çalışanlarından bazılarının usulsüz istihdam edilme ve iş azlığı gerekçesiyle işten durdurulduklarına işaret edilerek, KTAMS’ın usulsüzlüğe ortak olmama adına Yönetim Kurulu kararıyla 2013’te ve bundan önce istihdam edilenleri sendikaya üye yazmadığına işaret edildi.

TALEPLER

Mektupta “Yasa gereği çalışanlar sendikaya üye olmaksızın kendi rızası ile dayanışma aidatı ödeyerek  Toplu İş Sözleşmesi’nden yararlanma hakkı kazanır” denilen açıklamada, Banka Yönetim Kurulu Başkanı’ndan talep edilenler şöyle sıralandı:

“İşten durdurulan tüm bireylerin ayrı ayrı durdurulma gerekçeleri ve işe giriş tarihleri; usulsüz istihdamı gerçekleştiren yönetim kurulu üyeleri hakkında dava açılacak mı? Açılacaksa hangi tarihte açılacak? Usulsüz istihdamdan dolayı bankanın uğradığı maddi ve manevi zarar için yönetim olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?”

KTAMS mektubunda, Banka Yönetim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda usulsüz istihdam edilenleri korumayacağını ama usulüne ve personel yönetmeliğine uygun istihdam edilenler varsa onların hukuksal savaşımını vereceği duyurdu.

YÖNETİM KURULU HAKKINDA HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILMAZSA...

Mektupta, bu doğrultuda usulsüz ve personel yönetmeliğine aykırı istihdam yapan Yönetim Kurulu hakkında hukuki işlem başlatılmaması halinde, KTAMS’ın Kıbrıs Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu’nu atayan Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında hukuki süreci başlatacağını kaydedildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.