1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MELİSA’NIN AİLESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ
MELİSA’NIN AİLESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

MELİSA’NIN AİLESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Melisa’nın ailesinden açıklama geldi.

A+A-

Basın Açıklaması

3.5 aylıkken talihsiz bir kaza neticesinde başından ciddi şekilde yaralanan ve beş yıldır tedavi gören Melisa Denizer ile ilgili olarak, Sağlık Bakanlığı'nın bilgisi ve Mağusa Kaymakamlığı'nın onayı ile bir yardım kampanyası başlatılmıştır ve duyarlı vatandaşlarımızın, kurum ve kuruluşlarımızın yardım ve desteği ile şu anda devam ettirilmektedir.

Melissa Denizer'in yaşadığı talihsiz kazadan itibaren KKTC Sağlık Bakanlığı devreye girmiş ve 5 yıllık süreçte Melisa Denizer'i birkaç kez Türkiye'deki sağlık kurumlarına tedavi amaçlı olarak göndermiştir. Buna rağmen bu süreç Denizer ailesini de maddi ve manevi açıdan son derece yıpratmıştır.

Melisa Denizer gerek KKTC devlet hastanesinde, gerekse Sağlık Bakanlığı'nın sevkle gönderdiği hastanelerde cerrahi operasyonlardan geçmiş, son olarak ise iki kez İstanbul'daki bir hastanede ameliyat edilmiştir.  Şu anda beş yaşında olan Melisa'nın tedavi sürecinin bir parçası olarak kafatasında kapanmayan açıklığın kapatılması için bir operasyon daha gerekmektedir.

Denizer ailesinin tercihi, çocuğun beyin ve kafatasındaki hasarların büyük ölçüde tedavisini sağlayan doktor tarafından ve son iki ameliyatın yapıldığı hastanede ameliyat edilmesidir. Ancak Sağlık Bakanlığı sözkonusu hastaneye doğrudan sevk gönderememekte, ailenin kendi imkanlarıyla bu hastaneden istediği gibi tedavi almasını ve masrafların bir kısmını ise tedavi sonrasında faturaların ibrazıyla geri ödemeyi önermektedir. Bu aşamada, maddi imkanları zayıflayan ailenin tedavi masraflarını karşılaması mümkün olmadığından Sağlık Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde, gerekli yasal izinler alınarak bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Bu esnada, Bakanlar Kurulu kararlarıyla bazı siyasi şahsiyetlere veya yakınlarına veya siyasi şahsiyetlerle yakınlığı olduğu bilinen şahıslara yapılan sağlık ve tedavi yardımları kamuoyunda duyulmuş, durum böyle olunca da, devletin sadece sağlıkla ilgili olan değil, tüm kurumlarına karşı olan inancını yitirmiş olan insanlarımız ve bazı basın-yayın kuruluşları tarafından bu duruma karşı bir tepki oluşmuştur.

Bu tepkilere karşı ise Sağlık Bakanlığı talihsiz bir açıklama yapmış ve Melisa'nın sağlık sorunlarına karşı olan sorumluluğunu yerine getirdiğini ispatlamaya çalışmıştır. Bu yaklaşım tamamen gereksiz, polemiklere fırsat veren ve Melisa Denizer'in yardım kampanyasına da zarar verebilecek bir yaklaşımdır. Gerek Sağlık Bakanlığı'nın, gerekse devletin diğer kurumlarının bu gibi durumlarda vatandaşlarımıza karşı olan sorumluluklarını tam olarak, en iyi şekilde ve doğru zamanda yerine getirmesi durumunda zaten vatandaşların diğer ihtiyaçlı vatandaşlar için yardım kampanyası düzenlemesine gerek kalmaz.

Devlet kurumları vatandaşlarına karşı tam olarak görevlerini yerine getirmedikleri sürece ve siyasiler de ellerindeki imkanları öncelikli olarak kendileri ve yakınları için kullanmaya devam ettikleri sürece, duyarlı insanların tepkisi giderek artacaktır. Bu noktada, Sağlık Bakanlığı'nın ve devletin temel görevi, vatandaşların gösterdiği duyarlılığa karşı cevap vererek savunmaya geçmek değil, öncelikli olarak Melisa gibi sorunlar yaşayan bütün çocuklarımıza, insanlarımıza ve ailelerimize tüm imkanlarıyla sahip çıkmak ve devletin vatandaşının yanında olduğunu göstermektedir. Bu aşamada, Melisa'nın durumu ve iyi niyetle başlatılıp devam ettirilen yardım kampanyası gereksiz polemiklerle daha fazla  yıpratılmamaldır, bu konuda herkesi ve her kurumu sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Ediz Tuncel

(Denizer Ailesi adına)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.