1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MEME KANSERİ OLAN HASTALARA 70 BİN TL AYRILIYOR”
“MEME KANSERİ OLAN HASTALARA 70 BİN TL AYRILIYOR”

“MEME KANSERİ OLAN HASTALARA 70 BİN TL AYRILIYOR”

Meme kanserine dikkat çekmek için etkinliklerin düzenlendiği Ekim ayında, Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına bir tiyatro oyunu sahnelenecek.

A+A-

TÜRKİYE’DEN GELECEK OLAN “TİYATRO 3023” TARAFINDAN SAHNELENECEK MÜZİKLİ - GÜLDÜRÜ TÜRÜNDEKİ “AH EVLENDİM, VAH EVLENEMEDİM” TİYATRO OYUNU GAÜ, DAÜ VE YDÜ’DE OYNANACAK

Meme kanserine dikkat çekmek için etkinliklerin düzenlendiği Ekim ayında, Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına bir tiyatro oyunu sahnelenecek.

Türkiye’den gelecek “Tiyatro 3023” tarafından sahnelenecek müzikli - güldürü türündeki “Ah Evlendim, Vah Evlenemedim” adlı tiyatro oyunu, yarın (22 Ekim), 23 Ekim ve 24 Ekim tarihlerinde, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) olmak üzere 3 farklı yerde oynanacak.

OYUNDA, AYŞEN GRUDA DA YER ALACAK

“Ah Evlendim, Vah Evlenemedim” tiyatro oyununda, Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs’ın, “Avrupa Yakası” adlı dizide “Tacettin” karakteriyle tanıdığı Veysel Diker sahne alacak.

Yazarlığını ve yönetmeni Veysel Diker’in üstlendiği oyunda, Hülya Şen Söke ve yılların sinema ve tiyatro oyuncusu Ayşen Gruda da rol alacak.

“Ah Evlendim, Vah Evlenemedim” adlı tiyatro oyununda, kanun, keman, ritim ve sazdan oluşan canlı müzik de olacak.

OYUN, GAÜ, DAÜ VE YDÜ’DE SAHNELENECEK

Oyun, yarın akşam saat 20.15’te GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde, 23 Ekim Çarşamba saat 20.15’te DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde, 24 Ekim Perşembe saat 20.15’te, YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenecek.

Biletler 15 TL olup, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nden de temin edilebilecek.

RAZİYE KOCAİSMAİL’DEN HALKA ÇAĞRI

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, bugün düzenlediği basın toplantısında “Ah Evlendim, Vah Evlenemedim” adlı tiyatro oyunu hakkında bilgi vererek, halka tiyatro oyununu izleme çağrısı yaptı.

“MEME KANSERİ OLAN HASTALARA 70 BİN TL AYRILIYOR”

Her yıl derneğe başvuran kanser hastalarının yaklaşık 100’ünün meme kanseri olduğunu ifade eden Kocaismail, meme kanseri olan hastalar için bütçelerinden 70 bin TL ayırdıklarını söyledi.

Meme kanseri olan hastaların peruk, bone, özel sutyen, silikon ve korse gibi ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlatan Raziye Kocaismail, her yıl düzenledikleri 2-3 etkinliğin gelirinin buraya ayrıldığını dile getirdi.

Kocaismail, bu yardımlar sayesinde kadınların kendine güvendiğini ve hayata daha umutlu baktığını söyledi.

40 BİN TL HEDEFİ

Derneğin,  “Meme Kanserinde Farkındalık Ayı” nedeniyle Lefkoşa’da düzenlediği rozet günü etkinliğinden 14 bin TL temin ettiğini belirten Kocaismail, tiyatro oyunundan da yaklaşık 40 bin TL elde etmeyi hedeflediklerini dile getirdi; bu rakamın kendileri için elzem olduğunu söyledi.

“KANSER HASTALARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ”

Kurban Bayramı nedeniyle bilet satışlarında durgunluk olduğunu belirten Raziye Kocaismail, “Bu oyunla hem güleceğiz, hem de kanser hastalarının yüzünü güldüreceğiz. Herkesi bir yakınını da alarak bu oyunu izlemeye davet ediyorum” dedi.

Kocaismail, bilet temini için Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne, 22 89 807, 22 70 585 ve 0542 853 11 21 numaralı telefonlardan ulaşılabileceğini söyledi.

Kocaismail, konuşmasının sonunda sponsorlara da teşekkür etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.