1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. MEME KANSERİNDE FARKINDALIK AYI
MEME KANSERİNDE FARKINDALIK AYI

MEME KANSERİNDE FARKINDALIK AYI

Kanser Hastalarına Yardım Derneği, “Meme Kanserinde Farkındalık Ayı” çerçevesinde “Pink Day-Pembe Gün” etkinliği düzenledi.

A+A-

KANSER HASTALARINA YARDIM DERNEĞİ MECLİS ÖNÜNDE “PEMBE GÜN” ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

ETKİNLİĞE MECLİS BAŞKANI SİBER İLE BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU DA KATILDI  

MECLİS BAŞKANI SİBER, KADINLARA KONTROLLERİNİ DÜZENLİ YAPMALARI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Kanser Hastalarına Yardım Derneği, “Meme Kanserinde Farkındalık Ayı” çerçevesinde “Pink Day-Pembe Gün” etkinliği düzenledi.

Dernek üyeleri ile gönüllüler, Kuğulu Park’ta toplanıp Meclis önüne yürüdü. Meclis ön bahçesinde yer alan etkinliğe, Meclis Başkanı Sibel Siber ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da katılarak, destek verdi.

Pembe balonların gökyüzüne bırakıldığı ve milletvekillerinin de yer aldığı etkinlikte, dernek başkanı Raziye Kocaismail, kanser hastaları ve kanser konusunda derneğin talebini içeren bir mektubu da Meclis Başkanı Sibel Siber’e sundu.

“Pembe Gün” etkinliğine, Avusturalya’da faaliyet gösteren Kıbrıs Türk İslam Derneği yetkilileri de katılarak, destek verdi.

Dernek üyeleri etkinlikte, “Erken teşhis hayat kurtarır”, “Farkındayım Korkmuyorum”, “Devlet dernek halk el ele kanser sana güle güle”, “Sağlıklı güzel yıllar kontrolle başlar” yazılı pankartlar taşıdı.

KOCAİSMAİL

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, etkinlikte yaptığı konuşmada, dernek olarak 2007 yılından beridir, Türkiye Cumhuriyeti’nde var olan “Ulusal Kanser Danışma Kurulu”nun bir benzerinin KKTC’de oluşturulması ve her iki Ulusal Kanser Danışma Kurullarının ilişkilendirilmesini her hükümetten talep ettiklerini kaydetti.

Kocaismail, kanser konusunda atılacak adımların, hükümetlerin politikası olarak değil, Ulusal Kanser Danışma Kurullarının ön gördüğü şekilde, hükümetler değişse bile kaldığı yerden kesintisiz devamı için bu taleplerinde ısrarlı olduklarını söyledi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, derneği bugün düzenlediği etkinlikten dolayı tebrik ederek, etkinliğin, meme kanserine dikkat çekmek için önemli olduğunu vurguladı ve tüm kadınları, kontrollerini düzenli yapmaya çağırdı.

Siber, meme kanserinin, erken teşhis durumunda tedavi edilebileceğine dikkat çekerek, düzenli kontrollerin önemine vurgu yaptı.

Kanserin, ülkenin önemli sorunlarından olduğunu, bu yüzden tüm siyasiler ve vatandaşların bu konuya gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini ifade eden Siber, derneğin, kurul talebinin de değerlendirileceğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.