1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEMLEKET BUNU DA GÖRDÜ
MEMLEKET BUNU DA GÖRDÜ

MEMLEKET BUNU DA GÖRDÜ

Memleket bunu da gördü...Ercan’da görülmemiş kalabalık... sebebi...

A+A-

 

Türkiye’de, silahlı suç örgütü kurmak dahil birçok suça karışan, Ergenekon davasından hüküm giyen “Reis” lakaplı Sedat Peker dün özel uçakla KKTC’ye geldi. Peker’i havalimanında binlerce kişi karşıladı.

Kuzey Kıbrıs’a yapacağı ziyaret günler öncesinden gazete ilanları ile duyurulan “Reis” lakaplı Sedat Peker, dün özel uçağı ile adaya geldi.

KKTC’ye günübirlik ziyaret için gelen Sedat Peker’i yüzlerce kişi alkışlarla ve Ülkücü sembolü ile karşıladı. KKTC’ye giriş yapan yolcular ise olağanüstü kalabalık ve çok sayıda korumayı görünce şaşkınlık ve korkuyu bir arada yaşadılar. Sedat Peker, ziyaretlerinin ardından akşam saatlerinde adadan ayrıldı.

Çok sayıda koruma etten duvar ördü

Sedat Peker’in korumaları Ercan Havalimanı’nda geniş güvenlik önlemi aldı. Havalimanı içinde ve dışında kuş uçurtmayan çok sayıda güvenlik görevlisi, etten duvar ördü. Sedat Peker’i yakından görmek isteyen sevenleri ile korumalar arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

sedat.jpg

Erhan Saraç da Peker’i koruyanlar arasında yer aldı

Gönyeli’de 2012 yılında 27 yaşındaki Alkın Coşkun’un ölümüne sebebiyet verme, “adam öldürme” suçlaması yargılanarak hapse mahkûm olan ve 19 ay sonra Yüksek Mahkeme’nin kararı bozması ile beraat eden Erhan Saraç’ın Sedat Peker’in korumaları arasında olması dikkat çekti.

sedat1.jpg

Ercan’da görülmemiş kalabalık

Saatler öncesinden Ercan Havalimanı önünde bekleyen yüzlerce kişi havaalanında büyük izdihama neden oldu. Saatlerce kapanan trafiğe polis de müdahale edemedi. Uzun oluşan araç kuyrukları nedeniyle Ercan Havalimanı’ndan Hamitköy çemberine kadar trafik saatlerce durdu.

Önce Denktaş ardından Şeyh Nazım’ın mezarına ziyaret

Özel uçağı ile saat 14.15 sıralarında büyük bir sevgiyle karşılanan Sedat Peker, havalimanına kendisini karşılamaya gelenlere kısa bir konuşma yaparak gösterilen ilgi için teşekkür etti. Peker, daha sonra özel aracına binerek çok sayıda araç eşliğinde önce Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabrini ziyaret etti. Peker daha sonra Lefke’ye hareket etti. Lefke yolu boyunca da Peker’in aracına birçok araç eşlik etti. Sedat Peker, KKTC’ye gelmeden Şeyh Nazım Kıbrısi’ye vefa borcunu ödemek için Kıbrıs’a geleceğini duyurmuştu.

 

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.