1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEMORANDUM GÜNCELLENDİ
MEMORANDUM GÜNCELLENDİ

MEMORANDUM GÜNCELLENDİ

Troyka heyetinin Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği ilk denetleme ve değerlendirmenin olumlu sonuçlanmasının ardından, memorandumun güncellendiğinin ortaya çıktığı bildirildi.

A+A-

Troyka heyetinin Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği ilk denetleme ve değerlendirmenin olumlu sonuçlanmasının ardından, memorandumun güncellendiğinin ortaya çıktığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi: “Gevşemelerle Yol Haritası – Güncellenmiş Memorandumda Kritik Duraklar” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Troyka heyetinin Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği temasların, memorandumun gereklerinin yerine getirildiği sonucuyla kapanmasının ardından yeni memorandum oluşturulduğunu yazdı.

Gazete, Güney Kıbrıs’ta sermayenin dolaşımına uygulanan kısıtlamaların aşamalı olarak kaldırılmasının öngörüldüğü güncellenmiş memorandumda, kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin yol haritasının ise 15 Ağustos tarihine kadar hazırlanmış olması gerektiğini vurguladı.

Habere göre, yeni memorandumda Rum hükümetinin kara para aklanması konusundaki yasalarını modernleştirmesi, bankaların her üç ayda bir kamuoyuna bilanço açıklaması gibi birçok koşulun bulunduğu ifade edildi.

ANASTASİADİS UMUT MESAJI VERDİ

Politis gazetesi konuya ilişkin haberi “Gevşemelere İlişkin Yol Haritası – Yeni Memorandumda Tarihler Değişti ve Hedefler Güncellendi” başlıkları altında verdi. Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün Troyka’nın temasları ve yeni memoranduma ilişkin Rum siyasi parti başkanlarına bilgi verdiğini ve ardından basın açıklaması gerçekleştirdiğini yazdı.

Habere göre Anastasiadis, “iyimserlik mesajları verdiği” açıklamasında, Troyka’nın ilk testini yüksek notla geçtiklerini belirterek Rum meclisi ve siyasi partilere, takındıkları sorumlu davranıştan ötürü teşekkür etti.

Anastasiadis, Troyka’nın ilk denetlemesinden başarıyla çıkmış olmalarından ötürü mutlu olduğunu vurguladı ancak bu sonucun, kararlılıklarını ortadan kaldırmaması gerektiği ifade etti.

Anastasiadis ayrıca, bütçede gerekli kalemleri sağlamak için devlette tasarrufa gidileceğini belirterek “devlet şişman bir insan gibi, daha sağlıklı olabilmesi için yağlarının alınması gerek” şeklinde konuştu.

AKEL’İN DIŞINDA TÜM PARTİLERDEN TAM DESTEK

Gazete ayrıca, Anastasiadis’in parti başkan ve yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşmeden memnun kalmayan tek partinin AKEL olduğunu yazdı. Haberde, diğer partilerin yaptıkları açıklamalarla, bilgilendirmeden ve Troyka’nın denetlemesinin olumlu sonucundan duydukları memnuniyeti dile getirdikleri yazıldı.

AKEL’den yapılan açıklamada ise, Anastasiadis ve hükümetinin durumu, gerçekleri yansıtmayacak şekilde güzel gösterme çabası içerisinde olduğu iddia edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.