1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEMUR-SEN 11 YAŞINDA
MEMUR-SEN 11 YAŞINDA

MEMUR-SEN 11 YAŞINDA

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) Başkanı Şener Özburak, halkın büyük sıkıntılar içinde olduğu bu günlerde sendikanın 11. kuruluş yıldönümünde kutlama yapmanın zül olduğunu belirterek mesaj yayınladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) Başkanı Şener Özburak, halkın büyük sıkıntılar içinde olduğu bu günlerde sendikanın 11. kuruluş yıldönümünde kutlama yapmanın zül olduğunu belirterek mesaj yayınladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Şener Özburak 11. yıl mesajında, geçen 11 yıllık süreçte Memur-Sen’in kamuda çok ciddi boyutlarda örgütlendiğini ve sözü dinlenir bir sendika haline geldiğini belirtti.

Özburak, bu süre içerisinde Memur-Sen’in KKTC’de örgütlü en büyük işçi örgütü olan Hür-İş Federasyonu’na üye olduğunu, aynı zamanda 2010 yılında Türkiye’de kamu çalışanlarını temsil eden Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’na da üye olduğunu kaydetti. Özburak, Memur-Sen’in 2011 yılında uluslararası bir sendikal birlik olan Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği’nin kurucu üyesi olarak uluslararası bir kimlik kazandığını da kaydetti.

“363 çalışanın işine son verilme tehdidiyle karşılaştığı bu günlerde kutlama yapacak durumumuz yoktur” diyen Özburak, elektrik, akaryakıt ve gaza yapılan zamların bir domino etkisi yaparak halkın geçim derdini büyüttüğünü; hükümetin ekonomiyi düzeltme gibi bir çabası olmadığının da görüldüğünü savundu.

Özburak, “Sendika olarak bizim görevimiz kamuda çalışan tüm geçicilerin iş güvencesine kavuşturulması ve kimsenin ekmeğinden olmaması için mücadele etmektir” diyerek, yeni yılı gerekirse sokaklarda bu insanlarla ateşler yakıp geçireceklerini belirtti.

“Bu konuda Başbakan Yardımcısının yaklaşımını desteklediklerini ancak koalisyon ortaklığında bir uyum olmadığını da bu olayların gösterdiğini belirten Özburak, “Beceriksiz yöneticilerin idare edemedikleri kurumları batırmalarını ve oluşan görev zararlarının halka fatura etmelerini bu toplum artık kaldırmamaktadır. Ciddi ve bilimsel olarak profesyoneller tarafından kurumların yönetilmesi tek çıkış noktasıdır” dedi.

Her zammın toplumu daha da fakirleştirdiğini belirten Özburak, Kıbrıs Türkü’nün en büyük ihtiyacının halktan yana çalışacak Hükümet anlayışı olduğunu kaydetti.

Kıbrıs konusunda son günlerde yaşanan gelişmelerin Rumların görüşmelerin başlatılması hususunda ayak sürüdüklerinin görüldüğünü ifade eden Özburak, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun görüşme zeminini yaratma konusundaki çabalarını desteklediklerini vurguladı.

Özburak, “Öncelikli KKTC’nin Kıbrıs Türklerine sağlam bir zemin olması için yeniden yapılandırılması ve halkın mutluluğunun artırılması için adil bir düzen kurulması sendika olarak en büyük dileğimizdir” dedi.

LAÜ’de verdikleri mücadele sonucunda çalışanların yıllardır ödenmeyen Sosyal Sigorta Primleri’nin de yatırıldığını belirten Özburak, “Çalışma hayatında bugüne kadar koyduğumuz katkıların bundan böyle daha da artırılarak devam edeceği sözünü verdi ve 11. yıldönümlerinin kutladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.