1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEMUR-SEN, ELEKTRİK ZAMMININ GERİ ALINMASINI İSTEDİ
MEMUR-SEN, ELEKTRİK ZAMMININ GERİ ALINMASINI İSTEDİ

MEMUR-SEN, ELEKTRİK ZAMMININ GERİ ALINMASINI İSTEDİ

Kıbrıs Türk halkının alım gücünü tükettiğini, bunun üzerine gelen elektrik zammının da şok etkisi yarattığını belirtti.

A+A-

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen),   dövizdeki yükseliş, akaryakıt fiyatları ve genel tüketim maddelerine yapılan zamların Kıbrıs Türk halkının alım gücünü tükettiğini, bunun üzerine gelen elektrik zammının da şok etkisi yarattığını belirtti.

Sendika Genel Sekreteri Kağan Mındıkoğlu yazılı açıklamasında, elektriğe yapılan ortalama yüzde 22 zammın çalışanın içinde bulunduğu borç batağının daha da büyümesine ve sosyal patlamalara neden olacağını kaydetti.

Mındıkoğlu, “Bu yüzden hükümeti sağduyuya davet ediyor ve ülkenin içinde bulunduğu gerçeklerle yüzleşmesini ve yapılan zammı derhal geri almasını talep ediyoruz” dedi.

Elektrik Kurumu’nun kendi ayakları üzerinde durabilmesi için bir an önce alacakları tahsil yoluna gitmesi gerektiğini ifade eden Mındıkoğlu, kamuya 2013 yılında  istihdam edilen geçici personelin durdurulacağına ilişkin açıklamanın halkı adeta isyan noktasına getirdiğini de savundu.

Mındıkoğlu, “ Alınan kararlar geri çekilmezse sivil itaatsizlik  dahil eylemleri  her platformda gerekirse sokağa dökmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.