1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEMUR-SEN SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
MEMUR-SEN SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

MEMUR-SEN SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) Yönetim Kurulu erken genel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

A+A-

“PARTİZANCA İSTİHDAMIN ÖNÜ KAPATILSIN”

“DEVLET ARAZİSİNE YATIRIM YAPANLARA EN AZ YÜZDE 70 YERLİ İSTİHDAM ŞARTI GETİRİLSİN”

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) Yönetim Kurulu erken genel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Memur-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, halkın parti programlarını incelemeden oy verdiği ileri sürüldü.

Kamu görevlilerine siyaset yasağı olduğu hatırlatılan açıklamada iki istisna dışında hiç kamu görevlisinin milletvekili seçilmediğine işaret edildi.

Açıklamada partilerin seçime yönelik harcamasının 10 milyon TL civarında olduğu, bunun oy kullanan seçmen başına 85 TL maliyet anlamına geldiği kaydedilerek bu para ile Lefkoşa’da tam donanımlı bir Onkoloji Hastanesi yapılabileceği anlatıldı.

Finansal gücün seçilme şansını artırdığı savunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sponsorlar tarafından finanse edilen profesyonel milletvekillerinin seçilme şanslarının yüksek olduğu, özellikle kırsal alanlarda belediyelerin dağıttığı rantların ödenen su,elektrik faturalarının belirleyici olduğu, geliri düşük göçmen işçi ailelerinin oturduğu bölgelere Ramazan paketi adı altında dağıtılan tırlar dolusu gıda paketlerinin ve yapılan parasal yardımların ve pek çok aileye verilen istihdam sözünün partilerin aldıkları sonuçlarda etkili olduğu gözlemlenmiştir.Bütün bu maliyeti; seçim sonrası elbette ki halkın ödeyeceği aşikardır.”

Sandığa gitmeyen ve karma oy kullananların oranının yüksek oluşunun siyasal partilere duyulan güvenin “dibe vurduğunun” göstergesi olduğu savulan açıklamada, “Siyasetin içine düştüğü kirlilikten kurtarılabilmesi için öncelikle devleti sahip olduğu kaynakları etkin ve verimli kullanacak, açık, şeffaf ve dürüstçe yönetecek bir koalisyon hükümeti kurulmasını arzu ediyoruz” denildi.

“PARTİZANCA İSTİHDAMIN ÖNÜ KAPATILSIN”

Kurulacak hükümetten “partizanca istihdamın” önünü kapatması talep edilen açıklamada, Devlet kaynaklarını partizanca kullananların hukuka havale edilmesi istendi.

Açıklamada, kurulacak hükümetten devlet kurumlarının gelir, gider ve icraatlarını halkın bilgisine sunulmak üzere internet ortamında yayınlaması istenerek, kurumların her birine iç denetim mekanizması kurulması talep edildi.

“DEVLET ARAZİSİNE YATIRIM YAPANLARA EN AZ YÜZDE 70 YERLİ İSTİHDAM ŞARTI GETİRİLSİN”

Açıklama şu taleplerle devam etti:

“İşsizliğin önüne geçmek ve göçü engellemek üzere Devlet arazileri üzerine yatırım yapanlara en az yüzde 70 yerli istihdam şartı getirilmelidir.

Devlet bütçesindeki kayıpları önlemek adına kaçak iş ve işgücünün kayıt altına alınması için güçlü denetim mekanizmaları oluşturmalıdır.

Oluşacak koalisyon hükümeti siyasete tekrardan güveni sağlamak adına süratle gerekli reformları yapmalı, seçim ve halk oylaması yasası ve siyasi partiler yasasını ve Anayasayı değiştirmeli ve demokratikleştirmelidir.

Geçmiş yasama döneminde bir çadır tiyatrosuna dönüştürülen Meclis, yeniden saygın bir konuma getirilmelidir. Halk Mecliste oturan, dinleyen, görüş belirten, öneri yapan vekiller görmek istemektedir.

Meclis iç tüzüğü yeniden gözden geçirilmeli, KKTC ve KKTC halkı için çalışmak üzere vekâlet verdiği vekillerin disiplinli çalışmasını beklemektedir. Devamsız vekillerin vekillikleri düşürülmelidir.”

Kurulacak hükümetten, “resen vergiler altında işyerini kapatmaktan başka çaresi kalmayan esnafı ayağa kaldırmak” için bir defaya mahsus af uygulamasını istenen açıklamada, ekonomik, sosyal ve siyasal çöküşe dur diyecek güçlü bir koalisyon kurulmasın talep edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.