1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MENTEŞ AZİZ, KARARIN BOZULMASINI İSTİYOR
MENTEŞ AZİZ, KARARIN BOZULMASINI İSTİYOR

MENTEŞ AZİZ, KARARIN BOZULMASINI İSTİYOR

Menteş Aziz, kararın bozulmasını istiyor

A+A-

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Disiplin Kurulu tarafından, 30 ay meslekten men edilen Avukat Menteş Aziz, ara emri ve kararın bozulması için YİM’de dava açtı

Emine UYSAL

Ülkemizin en ünlü hukukçularından olan ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği Disiplin Kurulu tarafından, 30 ay meslekten men edilen 85 yaşındaki Avukat Menteş Aziz, ara emri ve kararın bozulması için Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvuru yaptı.

Menteş Aziz, ara emri için Yüksek İdare Mahkemesi'nde dava açtığını açıkladı.

Avukat Menteş Aziz’in, bir hukuk davası neticesinde müvekkili adına Maliye Bakanlığı tarafından yatırılan 65 bin Sterlini, müşterisinin hesabına yatırmadığı hususundaki şikayeti inceleyen Kıbrıs Türk Barolar Birliği Disiplin Kurulu, Aziz’i suçlu bularak 30 ay meslekten men edilmesine karar vermişti.

Aziz, “Müşteri parasını harcamak”, “Müşteriye vermemek” ve “Müşteri adına yatırılan parayı ayrı bir hesaba müşteri hesabı açıp muhafaza etmemek” ten suçlu bulunmuştu.

Yahudi bir kadının, KKTC’deki arsasının ilgili daire tarafından dağıtıldığı, iki Kıbrıslı Türk’ün de bu arazi üzerine ev yapması üzerine dava açmak için Menteş Aziz’i görevlendirdiği belirtilmişti.

Açılan hukuk davası sonunda, 2010 yılında Maliye Bakanlığı’nın Menteş Aziz’in müşterisi adına 65 bin Sterlin yatırdığı, ancak müşterisinin bu parayı alamadığı kaydedilmişti.

2012 yılında Yahudi kadının hayatını kaybetmesiyle oğlu Tereke İdare Memuru olarak dava açmış ve Menteş Aziz’den şikayetçi olmuştu.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Disiplin Kurulu’nda avukatlar Hüseyin İzveren, Özkul Özyiğit, Mahmut Tekinay, Güner Çakın ve Ezer Özsoy huzurunda yargılanan Menteş Aziz, 7 Ocak’ta kurul kararıyla suçlu bulunmuştu.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.