1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MERAK BAŞINA DERT OLDU
MERAK BAŞINA DERT OLDU

MERAK BAŞINA DERT OLDU

Paris gibi bir yer sandı... Bir saat bile olsa görmek istedi;

A+A-

Güney Kıbrıs’ın ‘Paris gibi bir yer olduğunu’ düşünen ve bir saatliğine de olsa buraya gitmek istediğini söyleyen TC vatandaşı Ömer Demirelişçi (18), KKTC vatandaşı olan Süleyman Yılkar (37) aracılığıyla bu arzusunu gerçekleştirdi. Ancak ‘Avrupa gezisi’ hem kendini, hem de Süleyman Yılkar’ı

Mahkeme kapısına düşürdü.

Önceki akşam Lefkoşa’nın Yiğitler Burcu’ndan güneye geçen iki maceraperest, dün sabahın erken saatlerinde aynı bölgeden geri dönüş yaparken, görevli askerler tarafından fark edildi. Daha sonra olay yerine gelen polis her ikisini de gözlatına alıp karakola götürdü.

“Sadece gezdirmek istedim”

İki zanlı “birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan Yılkar’ın polise verdiği ifadede TC vatandaşı olan zanlı Demirelişçi’nin Güney Kıbrıs’a geçemediğini, onu gezdirmek için böyle bir işe kalkıştığını söylediği öğrenildi.

Dönerken yakalandılar

Duruşmada zanlıların 3 Mart 2014 tarihinde saat 00.30 sıralarında Lefkoşa’da, Yiğitler Burcu olarak bilinen bölgeden birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal edip Güney’den Kuzey’e geçmeye çalıştıkları açıklandı. Gözaltına alınan zanlıların ifade verdiklerini ve 2 Mart tarihinde aynı bölgeden kaçak bir şekilde Güney Kıbrıs’a gittiklerini itiraf ettiklerini kaydeden polis, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek 2 gün tutuklama talep etti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi, her iki zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.