1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MERAL EROĞLU'NDAN YARDIM İSTENDİ
MERAL EROĞLU'NDAN YARDIM İSTENDİ

MERAL EROĞLU'NDAN YARDIM İSTENDİ

Aslı İçin Meral Eroğlu'ndan Yardım İstendiCumhurbaşkanının eşi Meral Eroğlu, Yenierenköy Belediye Başkanı Öykün ve Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz, Sipahi köylülerinin sorunlarını dinledi

A+A-

Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, Yenierenköy Belediye Başkanı Özay Öykün ve Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz, Sipahi köyünü ziyaret ederek vatandaşların dertlerini, sorunlarını dinledi.

Sipahi Köyü Muhtarı Nurten İbrahim’in de hazır bulunduğu köy muhtarlık binasındaki toplantıda, köyün genel sorunlarının yanı sıra, vatandaşlar bireysel sıkıntılarını da dile getirerek, Eroğlu ve Büyükyılmaz’dan kendilerine yardımcı olunması istendi.

Köyün genel sorunları, sağlık, işsizlik, eğitim ve maddi durumu iyi olmayan bazı ailelerinin içinde bulundukları sıkıntılar olarak öne çıkarken, bugün 7 yaşında olan ve bir yaşındayken bir sinek tarafından ısırıldıktan sonra alnından başlayıp yayılan kızarıklıklara çare bulunamayan Aslı Ceriyan’ın durumu da dile getirildi.

Ceriyan ailesi, Aslı’nın hastalığının teşhisinin konularak tedavisine başlanılabilmesi için dünya çapında araştırma yapıldığını belirterek, Meral Eroğlu’ndan kendilerine destek olmasını istedi.

Sipahi Köyü Muhtarı Nurten İbrahim, ekonomik gücü olmayan öğrencilerin eğitimi için işadamlarından destek verilmesinin önemli olduğunu dile getirerek, bu yönde bir öneride bulundu ve köyün diğer sorunlarına da köklü çözümler beklediklerini söyledi.

Sipahi halkını dinleyen Meral Eroğlu, sorunları ve talepleri not ettiğini belirterek yardımcı olmaya çalışacağını söylerken, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz da, dernek olarak Karpaz bölgesindeki ihtiyaçlı ailelere Ramazan ayı içerisinde yardımda bulunduklarını anlattı.

Derneğin sosyal içerikli projeler hazırladığını ve pilot bölge olarak Sipahi köyünü seçtiklerini belirten Büyükyılmaz, buradaki ihtiyaçlı ailelerin çocuklarına ayakkabı, okul çantası ve kırtasiye malzemeleri dağıttıklarını, benzer yardımları Ziyamet, Gelincik, Boltaşlı ve Derince’de de yapacaklarını söyledi.

Büyükyılmaz, Karpaz bölgesinde çok sayıda ihtiyaçlı aile olduğunu da dile getirerek, devlet ve hükümet yetkililerinin de bu ailelere önem vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.