1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'MERDİVEN BOYAMA' KIBRIS’TA GİT GİDE YAYILIYOR
'MERDİVEN BOYAMA' KIBRIS’TA GİT GİDE YAYILIYOR

'MERDİVEN BOYAMA' KIBRIS’TA GİT GİDE YAYILIYOR

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde “daha renkli” bir dünyaya dikkat çekmek amacıyla, aralarında bazı sanatçılarında bulunduğu gruplar, başkent Lefkoşa, Girne ve Mağusa’da bazı bölgeleri gökkuşağı renklerine boyadı

A+A-

İstanbul’da geçtiğimiz hafta başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan “Merdiven Devrimi” Kuzey Kıbrıs’a da sıçradı.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde “daha renkli” bir dünyaya dikkat çekmek amacıyla, başkent Lefkoşa, Girne ve Mağusa’da bazı bölgeler gökkuşağı renklerine boyandı. Aralarında bazı sanatçıların da bulunduğu öğrenilen gruplar, Lefkoşa’da Kemal Aşık Caddesi’nin üzerindeki çemberi gökkuşağı renklerine boyadı. Öte yandan Mağusa’da Aşıklar Yolu, Girne’de ise Girne Kalesi arkasındaki merdivenler rengarenk oldu. Yapılan eylemlerin Türkiye’deki eylemlerde ilişkili olduğu kaydedildi.

boya.jpg

Olay nasıl olmuştu?
İstanbul’da orman mühendisi Hüseyin Çetinel tarafından gökkuşağı renklerine boyanan Cihangir merdivenleri, Beyoğlu Belediyesi tarafından griye boyanmıştı.
Çetinel, merdivenleri boyamakta hiçbir siyasi amaç gütmediğini söyleyerek, 4 günde 200 merdiven boyamıştı.
Mahalleyi güzelleştirme fikrinden yola çıkarak projeyi gerçekleştirdiğini ifade eden Çetinel, “İnsanlar buraya geldiklerinde gülümsesin istiyorum. Görenler fotoğrafını çekiyor, hepsinin yüzünden mutluluğu okuyorum” demişti.
Merdivenlerin yeniden griye boyanmasından sorumlu tutulan ve sosyal medyada tepki gören Beyoğlu Belediyesi ise konuyla ilgili açıklama yapmış, "Kaldırımları biz boyamadık, araştırıyoruz" demişti.

 

Yenidüzen

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.