1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCILIĞI'NA ATAMA
MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCILIĞI'NA ATAMA

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCILIĞI'NA ATAMA

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atama;

A+A-

Dr. Ahmet M. Karavelioğlu, Bakanlar Kurulu kararı ile KKTC Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Ülkemiz bankacılık sektöründe birçok hizmetlerde bulunmuş, son olarak da İktisatbank Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu üyeliği görevini sürdürmüş olan Dr. Ahmet M. Karavelioğlu, geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulu kararı ile KKTC Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Karavelioğlu, son zamanlarda bankacılık kariyeri yanında, akademisyen kimliği ile de dikkat çeken bir isim. Aynı zamanda üniversitede “Commercial Banking Management (Ticari Bankacılık Yönetimi) ve “Comparision of Banking Regulations ( Bankacılık Yasal Düzenlemelerinin Karşılaştırılması) derslerini veren ve öğretim görevlisi olan Ahmet M. Karavelioğlu, son kitabı ‘Liderlik’ ile de sektördeki bilgi, birikim ve tecrübelerini okurlarına aktarmıştı.

KKTC Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine atanan Dr. Karavelioğlu, 1992 yılından bu yana Türkiye, Malta ve KKTC’de Esbank, EGS Bank, Tekfen Bank, HSBC,Citi Bank ve İktisat Bank’ta çalışmıştı.

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce Uluslararası İlişkiler bölümünden 1992 yılında mezun olan Dr. Karavelioğlu, 2008 yılında Bilgi Üniversitesinde İşletme Yönetimi üzerine Master’ını tamamladıktan sonra 2014 yılında Girne Amerikan Üniversitesi İşletme Fakultesinden “Analysis of Leadership Styles in Banking Sector in North Cyprus: “Testing authoritarian style and a model for Banking Sector in a small island economy” adlı tezi ile Doktor ünvanını almaya hak kazanmıştı.

Geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulu kararı ile yeni görevine atanan Dr. Ahmet M. Karavelioğlu’nun 2009 yılında yayımlanan “ KKTC ve TC’de Bankacılık krizleri” ve 2015 yılından yayınlanan “Liderlik” adlı iki kitabı bulunmaktadır.

Karavelioğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.