1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MERKEZ BANKASI REESKON, İSKONTO VE AVANS İŞLEMLERİ YILLIK FAİZ ORANLARINDA İNDİRİM YAPTI
MERKEZ BANKASI REESKON, İSKONTO VE AVANS İŞLEMLERİ YILLIK FAİZ ORANLARINDA İNDİRİM YAPTI

MERKEZ BANKASI REESKON, İSKONTO VE AVANS İŞLEMLERİ YILLIK FAİZ ORANLARINDA İNDİRİM YAPTI

YENİ FAİZ ORANLARA 1 HAZİRAN’DAN İTİBAREN YÜRÜRLÜĞE GERECEK

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Merkez Bankası, Türk Lirası (TL) olarak tazmin edilen sanayi, ihracat, turizm, eğitim ve tarım sektörleri senetleri karşılığı yapılacak reeskont, iskento ve avans işlemleri yıllık faiz oranlarında indirim yaptı.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, yıllık faiz oranlarındaki indirim kararı, KKTC Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun 9 Mayıs tarihinde yaptığı toplantıda karara bağlandı.

Buna göre, Merkez Bankası, TL olarak tazmin edilen ticari senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde iskonto faiz oranını yıllık yüzde 11 düzeyinde sabit tutarken; yine TL olarak edilen sanayi, ihracat, turizm, eğitim ve tarım sektörleri senetleri karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranları yıllık yüzde 8’den yüzde 7;  küçük esnaf senetlerinin iskonto faiz oranı yıllık yüzde 8’den yüzde 7’ye indirdi.

KKTC Merkez Bankası döviz mukabili avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı da yüzde 8’den yüzde 7’ye çekti.

Merkez Bankası ayrıca, vadelerinden bağımsız olmak kaydıyla Merkez Bankası nezdindeki faize tabi Türk Lirası mevduat hesaplarına ve Türk Lirası yasal karşılıklara uygulanan faiz oranlarını yüzde 3,50 olarak belirledi.

Yazılı açıklamaya göre, yeni oranlar 1 Haziran 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girmek üzere 16 Mayıs 2013 tarih ve 85 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.