1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MERKEZ BANKASINA AÇIK ÇAĞRI VAR!
MERKEZ BANKASINA AÇIK ÇAĞRI VAR!

MERKEZ BANKASINA AÇIK ÇAĞRI VAR!

Merkez Bankası Yönetimine açık çağrı...

A+A-

KTAMS, Merkez Bankası Yönetimine açık çağrıda bulundu;

Sendikamız KTAMS, ülkemizde büyük bir öneme sahip olan Merkez Bankamıza sahip çıkmak ve bankamızı daha ileriye taşımak adına dün olduğu gibi bugün de bankada örgütlü ve yetkili sendika olarak var gücüyle mücadelesini sürdürmektedir.
 
Sendikamız KTAMS sorunların çözümü adına her zaman diyalogdan yana olmuş ve Yönetim Kurulu ile sorunların çözümü adına belirli kararlar üretmiştir.
Çalışanların birilerinin adamı olarak değil, liyakate dayalı bir düzeni tesis etmek için objektif sınav düzenlemesi ve vekâletlerin sınırlandırılması taleplerimiz sonrası Yönetim Kurulunun almış olduğu bu yöndeki kararlar şu ana kadar yeterince karşılık bulamamış ve  Ekim ayı içerisinde sınav usullerine ilişkin görüşmeye hazır olduğumuzu Bankaya resmi yazı ile bildirmemize karşın yazımıza olumlu bir karşılık verilmemiş ve Banka Yönetim Kurulu kararı Başkan Yardımcıları tarafından uygulanmamıştır.
 
Banka Yönetim Kurulunun ve Banka Başkan Yardımcılarının zamana yayıp keyfi düzenleme ve uygulamaları kabul ettirme, bu süre zarfında “iyi polis – kötü polis” oynayarak uygulamaya konulan bıktırma/yıldırma politikalarının çalışanlarımız nezdinde bir karşılık bulmadığını ve bulmayacağını belirtmek isteriz.
 
Liyakate dayalı kurumsal bir yapıya sahip Merkez Bankası tüm ülke için olmazsa olmazdır. Bu amaçla talep ettiğimiz, objektif esaslara dayanan bir sınav sisteminin takvimlendirilip en geç bir ay içerisinde sonlandırılacağına ve vekâlet sürelerinin suiistimale mahal vermeyecek şekilde netleştirilmesi taleplerimizin 27 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilecek Yönetim Kurulu toplantısında karara bağlanması gerektiğini belirtir, 27 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşecek Yönetim Kurulu toplantısında bu iki talebimize binaen olumlu bir karar üretilmez ise sendikamızın çalışanlarımız ile her türlü ses getirici eylem ve hak arayışımızı kararlılıkla devam ettireceğini kamuoyunun bilgisine getiririz. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.