1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MERKEZİ CEZAEVİ'NDE MAHKUMLARLA BAYRAMLAŞMA
MERKEZİ CEZAEVİ'NDE MAHKUMLARLA BAYRAMLAŞMA

MERKEZİ CEZAEVİ'NDE MAHKUMLARLA BAYRAMLAŞMA

Merkezi Cezaevi ziyareti;

A+A-

İÇİŞLERİ VE ÇALIŞMA BAKANI GÜRPINAR, MERKEZİ CEZAEVİ'NDE MAHKUMLARLA BAYRAMLAŞTI

GÜRPINAR: "MERKEZİ CEZAEVİ TEŞKİLAT YASA TASARISI 2015 YILI BİTMEDEN YASALLAŞACAK"

"YENİ CEZAEVİ TEMELLERİNİN 2016 YILINDA ATILMASINI HEDEFLİYORUZ"

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, Kurban Bayramı dolayısıyla Merkezi Cezaevi’ni ziyaret ederek, mahkumlar ve çalışanlarla bayramlaştı.

Merkezi Cezaevi toplantı salonunda yer alan bayramlaşma sırasında Gürpınar'a, bakanlık müsteşarı Hasan Alicik, İskan Müsteşarı Salih Tacan Ersümer, Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem ve diğer yetkililer eşlik etti.

Bayramlaşma sonrası basına açıklamada bulunan bakan Aziz Gürpınar, bugün bayram dolayısıyla mahkumlar ve çalışanlarla bayramlaştıklarını belirterek, tüm halkın bayramı kutladı.

Gürpınar, Merkezi Cezaevi’nde sıkıntıların büyük olduğuna dikkat çekerek, cezaevinin fiziki yapısının mutlaka düzeltilmesi, teşkilat yasasının yeni bir anlayışla ele alınması ve çağdaş hale getirilmesi, çalışanlar ve tutuklular için de çalışma ve yaşam koşullarının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bu çerçevede Merkezi Cezaevi Teşkilat Yasa Tasarısı üzerinde çalışmaya başlandığını, ilgili sendikalar ve Gardiyanlar Birliği’nin katkılarıyla da tasarının Meclis komitesinde madde madde görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Gürpınar, bunun yanısıra yeni, modern bir cezaevi için de proje hazırlanması için komite oluşturulduğunu kaydetti.

Gürpınar, komitenin bakanlık, cezaevi, sendikalar ve Gardiyanlar Birliği yetkililerinden oluştuğunu ve çalışmaların sürdüğünü belirterek, finansman sağlanıp 2016'da inşaata başlamak istediklerini söyledi.

Tutukluluların sivil hayata uyumunu kolaylaştırmak için başlatılan kursların da artırılacağını ve geliştirileceğini belirten Gürpınar, cezaevinde fiziki yapı, teşkilat ve idari yapıyla yeni bir dönüşüm için çalıştıklarını vurguladı.

Gürpınar, Merkezi Cezaevi’nde hem gardiyanlar hem tutuklular için daha iyi bir yapı yaratmak için uğraş verdiklerini ifade ederek, Teşkilat Yasa Tasarısı’nın 2015 yılında yasallaşacağına inanç belirtti.

Bakan Gürpınar, tüm halkın bayramını da kutlayarak, vatandaşlara kazasız belasız sağlıklı bayramlar diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.