1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MERKEZİ CEZAEVİ’NE İNŞAAT MALZEMESİ YARDIMI
MERKEZİ CEZAEVİ’NE İNŞAAT MALZEMESİ YARDIMI

MERKEZİ CEZAEVİ’NE İNŞAAT MALZEMESİ YARDIMI

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Merkezi Cezaevi’nde başlatılan “Hükümlü ve Tutukluların Yeniden Topluma Kazandırılması Projesine” 10 bin TL değerinde inşaat malzemesi yardımı yaptı.

A+A-

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Merkezi Cezaevi’nde başlatılan “Hükümlü ve Tutukluların Yeniden Topluma Kazandırılması Projesine” 10 bin TL değerinde inşaat malzemesi yardımı yaptı.

Malzemelerin teslimi dolayısıyla bugün Merkezi Cezaevi’nde basın toplantısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Hasan Alicik’in de hazır bulunduğu basın toplantısında, Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer birer konuşma yaptı.

BİLMEM

Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, hükümlü bireylerin yeniden topluma kazandırılmasının önemine işaret ederek, bunun için hükümlü bireylerin günlük ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında onları sosyal ve kültürel anlamda donatmanın da mümkün olduğunu belirtti.

Bu kapsamda başlattıkları projelere katkıların artarak devam ettiğini söyleyen Bilmem, hükümlülerin cezaevinde ürettiği ürünlerin, 29 Mayıs’ta cezaevinde Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın katkılarıyla düzenleyecekleri kermesle satışa sunulacağını anlattı.

TULGA

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga ise, “eğitim projeleri sayesinde neredeyse dışarıdakiler ve içeridekiler ayrımını ortadan kaldırdıklarını” belirterek, cezaevinde 9 civarında mesleğin eğitimini verdiklerini ve onları sertifika alacak noktaya taşıdıklarını anlattı.

Verdikleri eğitimle ilgili bilgi veren Tulga, eğitimlerin hem pratik hem de teorik olarak verilmesinin faydalarından bahsederek, tüm sivil toplum kuruluşlarına bu tür katkılar yapmaları için çağrıda bulundu.

GÜRCAFER

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, hükümlülere meslek edindirilmesi projesinin çok önceden yapılması gerektiğini kaydederek, çağdaş ülkelerdeki bu tür uygulamaların “suçu caydırıcı olduğunun kanıtlandığını” söyledi.

Sivil toplum örgütlerinin bu tür projelere katkı koyması gerektiğini vurgulayan Gürcafer, bugün 84 kalemde malzeme getirdiklerini ve bu yardımların devam edeceğini söyledi.

Gürcafer, cezaevi binasının yenilenmesi konusunda uzun zamandır farklı tartışmalar yapıldığını anımsatarak, hükümetle görüşerek bina için ellerinden gelen herşeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.