1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MERS ŞÜPHESİ VE İKİ HASTA DAHA!
MERS ŞÜPHESİ VE İKİ HASTA DAHA!

MERS ŞÜPHESİ VE İKİ HASTA DAHA!

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nden gelen son açıklama!

A+A-

 

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bülent Dizdarlı, Mers şüphesiyle hastaneye yatırılan hastaların 2 tanesinin daha yapılan tedavilere cevap verdiğini, bu hastaların taburcu edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Dizdarlı, Mers şüphesiyle hastanede bulunan hastalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Dr. Bülent Dizdarlı, Perşembe gecesi ülkeye gelen uçakta bulunan Hacılardan 1 kişi hariç tümüne ulaşıldığını ve sağlık durumlarında şüphe duyulanların hastaneye yatırıldığını anımsattı.

Söz konusu hacılardan bir hastanın kalp ve solunum yetmezliği sonucu kaybedildiğini hatırlatan Dizdarlı, dünden beri yatan hastalardan 2 tanesinin daha yapılan tedavilere cevap verip, sabah vizitesinde gözlendiğini ve hekimler tarafından taburcu edilmelerine karar verildiğini kaydetti. 

Kalan altı hastanın durumlarının iyi olup, muhtemelen bu akşam üzeri veya yarın öğlen taburcu edilmesisin planlandığını belirten Dr. Bülent Dizdarlı, “Söz konusu kişilerin tahlil  sonuçları  henüz  gelmemesine  rağmen genel sağlık durumlarının düzelmesi, solunum sıkıntısı, öksürük ve ateş yüksekliklerinin olmaması üzerine tetkik sonuçları gelene kadar evlerinde  bir süre istirahat etmeleri ve izole kalmaları tavsiye olunarak taburcu edilmişlerdir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.