1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MERSİN KAPISI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
“MERSİN KAPISI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

“MERSİN KAPISI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

“Mersin Kapısı Bizim İçin Çok Önemli”

A+A-

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, KKTC’nin dünyaya açılmasında Mersin Kapısı’nın önemine işaret etti, ülke ithalatının ve ihracatının yüksek oranda buradan yapıldığını belirtti.

Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Ferudun Gündüz ve yönetim kurulu üyelerini bakanlıkta kabul eden Atun, ülke ekonomisi için en önemli sektörün eğitim ve turizm olduğunu da vurguladı.

Genel anlamda sanayi ürünlerinin yüzde 8 olan payının yüzde 20’lere yükselebileceğini ifade eden Atun, dış pazar payının artırmayı ve Kıbrıs Türk ürünlerinin marka olarak Türkiye pazarında yer almasını hedeflediklerini belirtti

Atun, bir diğer hedeflerinin KKTC’yi bir transit merkez haline getirmek olduğunu da söyledi.

Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Ferudun Gündüz de, platform hakkında bilgi verdi ve 28 – 29 Kasım tarihlerinde yapacakları zirvenin önemine işaret etti.

Mersin’den KKTC’ye ihracat ve ithalat yapıldığını ifade eden Gündüz, Kıbrıs’a getirilen suya çok önem verdiklerini, suyun gelmesiyle tarım ve endüstrinin nasıl gelişeceği, ayrıca katkılarının neler olacağı konusunda fikir edinmek istediklerini söyledi.

Ferudun Gündüz, Mersin üzerinden KKTC’nin dış ticaret hacminin artırılmasına katkı koymaya hazır olduklarını, bu yönde komiteler kurularak eylem planları hazırlanması gerektiğini de ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.