1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MERSİN’DE DE KUTLANDI
MERSİN’DE DE KUTLANDI

MERSİN’DE DE KUTLANDI

KKTC'nin kuruluşunun 30. yıldönümü Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

KKTC'nin kuruluşunun 30. yıldönümü Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

KKTC Mersin Konsolosluğu’ndan yapılan açıklamaya göre, 15 Kasım Cuma günü, Konsolosluk tarafından organize edilen, Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı ve törenin ardından Konsolosluk makamında tebrikleri kabul etti.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nden bir heyetin de törende hazır bulunarak, Atatürk Anıtı’na çelenk sunduğu belirtilen açıklamada, kutlamalar kapsamında aynı akşam, Mersin Kongre Merkezi Balo Salonu’nda resepsiyon düzenlendiği kaydedildi.

Kutlama resepsiyonuna, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin ve Adana il protokolü, kurum ve kuruluş temsilcileri ile  Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Emekli Astubaylar Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği üyeleri ile Mersin’de yaşayan çok sayıda KKTC vatandaşının katıldığı belirtildi.

Mersin’de bulunan KKTC Gençlik Dairesi’ne bağlı Vadili Gençlik Merkezi Halk Dansları Ekibi’nin gösteri sunduğu gecede; il protokolü ile birlikte Kıbrıs Türk Mücahitler Marşı eşliğinde yıldönümü pastası kesildiği de kaydedildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.