1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MERYEM'İN ÇİLESİ BİTMEDİ
MERYEM'İN ÇİLESİ BİTMEDİ

MERYEM'İN ÇİLESİ BİTMEDİ

Meryemi'in çilesi bitmedi...

A+A-

Sudan'da Hristiyan olduğu için idam cezasına çarptırılan ancak daha sonra serbest bırakılan Meryem İbrahim, ailesiyle birlikte ülkeyi terk etmeye çalıştığı sırada havalimanında gözaltına alındı.

27 yaşındaki Meryem İbrahim, kocası ve iki çocuğuyla birlikte başkent Hartum'daki havalimanında yakalandı.

İDAM CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI
Müslüman babası küçük yaştayken evi terk eden ve Hristiyan annesi tarafından Hristiyan inanışına göre yetiştirildiğini söyleyen Meryem, 2011 yılında Hristiyan bir erkekle evlendi. Babasının dinini seçmediği ve Hristiyan bir erkekle evlendiği için zina ve dinden çıkmakla suçlanan Meryem, 15 Mayıs'ta idam cezasına çarptırılmıştı. Ancak Batılı ülkelerin yaptığı baskı ve sivil savunma örgütlerinin çağrıları yanıt vermiş, Meryem İbrahim dün serbest bırakılmıştı.

DOĞUMDA PRANGALARI ÇIKARILMAMIŞTI
Hamileyken cezaevine giren İbrahim, kaldığı hücrede doğum yapmıştı. Bunun üzerine infazının uygulanması hâlinde, bebeğinin iki yaşına girmesinin bekleneceği belirtiliyordu.

Hıristiyan bir adamla evliliği aile yakınları tarafından ihbar edildiği öne sürülen İbrahim'in, hücredeki doğumunu bile ayaklarından bağlı olduğu zincirler çıkarılmadan yaptığı ortaya çıkmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.