1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MESELEMİZ AKINCI, SİBER, EROĞLU MESELESİ DEĞİLDİR...”
“MESELEMİZ AKINCI, SİBER, EROĞLU MESELESİ DEĞİLDİR...”

“MESELEMİZ AKINCI, SİBER, EROĞLU MESELESİ DEĞİLDİR...”

Meselemiz küçücük adanın bugünkü yarım haliyle her geçen gün sıkıntı haline girmesi, yaşamın dayanılmaz hale gelmesi!

A+A-

 

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber seçimler ile igili değerlendirmelerde bulundu. Açıklama şöyle:

Meselemiz Akıncı, Eroğlu, Sibel meselesi olmadı, olmayacak. Ne de UBP, CTP, TDP, DP…

Meselemiz küçücük adanın bugünkü yarım haliyle her geçen gün sıkıntı haline girmesi, yaşamın dayanılmaz hale gelmesidir. Üretimin yerden yere vurulmuş olması, kurumlarının çökertilmesi, insanların kökenlerine bakarak ayrıştırılmaya çalışılması, hukuğun geçer akçe olmaktan çıkarılmasıdır.

2000 yılların başından bugüne kadar Kıbrıs sorununun Federal Kıbrıs çatısı altında çözümünün şart olduğunu savunmakla kalmadık. Yaptıklarımızla, somut mücadelemizle bunu gösterdik. Bir yandan çözüme katkı koymaya çalışırken, diğer yandan toplumların işbirliğini dolayısıyla karşılıklı güveni artırmak için projeler üstüne projeler ürettik. Bu çerçevede lokmacı kapısının açılması için yıllardır süren mücadelemiz herkes tarafından biliniyor. Ardından Yeşilırmak kapsının açıldığı herkesin hafızalarındadır. Aynı şekilde Derinya Kapısı, Maraş, havaalanı ve limanlar konusunda açılım getirerek, işbirliği ve güveni artırmak, çözümün parçası yapmak, çözüme dair inancı büyütmek için çaba ortaya koymanın önemi bugün daha iyi anlaşılıyor.

Bir hedefi gerçekleştirmek için, bir hedefe varmak için yolda yürümenin emek sarf etmenin bırakalım gerekliliğini başka da yolunun olmadığı daha rahat görülüyor artık.

Aradan geçen yıllar, bölge ve dünyadaki ekonomik ve siyasi gelişmeler, Federal Kıbrıs tezinin ne kadar doğru olduğunu tekrar tekrar teyit etti. Hem Kıbrısın kuzeyinde, hem güneyinde yaşayanlar küçücük adanın coğrafi ve idari olarak bölünmüş parçacıklarında bir birleriyle uğraşırken ve birbirlerini yerken, çevreden gelen büyük dalgaların darbeleri altında kayalıklara savruldular, paramparça oldular. Bir taraftan yoksullaştılar, diğer taraftan da gelecek belirsizliğini büyüttükçe büyüttüler. Hele de hidrokarbon yataklarının gündeme girmesiyle fillerin tepiştiği bir arenaya dönüştük. Daha da çiğnendik. O kadar ki hidrokarbonun işletilmesi ve nakli Kıbrıs sorununun önüne geçti. Her şeyden önemli oldu. Petrol sorununun parçası olduk, yapıldık. Bu tehlike hala daha devam ediyor.

Ya aramızdaki sorunların üstesinden gelerek, merkezi bir yapı ve güçle pazarlıklarda yer alacağız, ya da dışımızdaki pazarlık ve çıkarların aleti durumuna düşeceğiz. Bugün olan da bundan başka bir şey değildir.

Daha önce yapılan seçimlerde de, geçen hafta yapılan seçimlerde de, Pazar günü yapılacak olan ikinci tur seçimleri için de hareket noktamız, yukarıda çizdiğimiz çerçevededir.

Genel kurullarımızda aldığımız kararlarla tekrar tekrar vurguladığımız gibi Federal Kıbrıs hedefini savunurken diğer yandan işbirliği ve güveni artırmak için çaba ortaya koyanların bugüne kadar olduğu gibi yanında olacağımızı belirtir, herkesi Pazar günü sandık başında olmaya davet ederiz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.