1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MESLEK LİSELERİNE GİRİŞ SINAVLARI İÇİN KAYITLAR 17-20 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA
MESLEK LİSELERİNE GİRİŞ SINAVLARI İÇİN KAYITLAR 17-20 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA

MESLEK LİSELERİNE GİRİŞ SINAVLARI İÇİN KAYITLAR 17-20 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA

“Meslek Liselerine Giriş Sınavları” için kayıtlar 17-20 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

A+A-

Genel Liseler ile Meslek Liselerinde öğrenim gören 9’uncu sınıf öğrencilerinin Meslek Liselerinin 10’uncu sınıflarına geçişleri için “Meslek Liselerine Giriş Sınavları” 22 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 09.00’da yapılacak.

Milli Eğitim, Gençlik Ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre sınavlar 9’uncu sınıf müfredatını kapsayacak şekilde Türkçe (40 soru), Matematik (40 soru) ile Bilgi ve iletişim Teknolojisi konularından (20 soru) oluşacak. Sınavların ağırlığı % 70, 9’uncu sınıf yılsonu başarı notunun ağırlığı ise % 30 olarak hesaplanacak.

Yapılacak sınavlar çoktan seçmeli test türünde 5 seçenekli olacak ve optik okuyucu tarafından değerlendirilecek. Sınavlar bölgeler bazında ve tek merkezde olacak şekilde yapılacak.

Kayıtlar için öğrencilerden kimlik kartının aslı ve fotokopisi, karnenin aslı ve fotokopisi ile bir adet vesikalık resim istenecek. Kayıtlar, F2 makbuzu karşılığında 30 TL ödemek suretiyle yapılacak.

Sınavların dört merkezde yapılacağı, öğrencilerin, kayıt yaptırdığı ilçe merkezlerinde sınava gireceği bildirildi. Kayıtlarda öğrenciler üç alan tercihi yapabilecekler, alan tercihlerinin öncelik sırasına göre yapılmasına dikkat edilmesi gerektiği kaydedildi.

Kayıtların yapılacağı okullar: Lefkoşa ve Girne İlçeleri: Sedat  Sim.End.ML, Haydarpaşa Tic.L., AML. Gazimağusa İlçesi: Dr. Fazıl K. EML., G/Mağusa Tic.Lis., G/Mağusa ML. Güzelyurt İlçesi : Güzelyurt ML, Cengiz Top.End. ML, İskele İlçesi : Karpaz Meslek Lisesi.

Sınavların yapılacağı okullar ise şunlar: Lefkoşa ve Girne İlçeleri : Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Gazimağusa İlçesi : Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Güzelyurt İlçesi : Güzelyurt Meslek Lisesi, İskele İlçesi: Karpaz Meslek Lisesi.

Mesleki Teknik Öğretim Dairesi 2013 – 2014 Öğretim Yılı 10’uncu sınıf meslek alanlarının okullara göre dağılımı ise şu şekilde:

“Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi; Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı, Metal Teknolojileri Alanı, İnşaat Teknolojisi Alanı, Makine Teknolojileri Alanı, Ahşap Teknolojisi Alanı Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi; Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı, Metal Teknolojileri Alanı, İnşaat Teknolojisi Alanı.
Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi; Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı, Makine Teknolojileri Alanı, Grafik Fotoğraf ve Matbaacılık Alanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Karpaz Meslek Lisesi; Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Ahşap Teknolojisi Alanı, Turizm alanı
Haspolat Meslek Lisesi; Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı
Güzelyurt Meslek Lisesi; Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı, İnşaat Teknolojisi Alanı, Muhasebe ve Finansman Alanı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanı, Turizm Alanı, Güzellik ve Saç Bakım Alanı, Tarım Teknolojisi Alanı Haydarpaşa Ticaret Lisesi; Turizm Alanı, Muhasebe ve Finansman Alanı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Gazimağusa Ticaret Lisesi; Turizm Alanı, Muhasebe ve Finansman Alanı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik İskele Ticaret Lisesi; Muhasebe ve Finansman Alanı ve Büro Yönetimi ve Sekreterlik Atatürk Meslek Lisesi; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Grafik Fotoğraf ve Matbaacılık Alanı, Güzellik ve Saç Bakım Alanı, El Sanatları ve Seramik, Giyim Teknolojisi, Gıda Teknolojisi Alanı Gazimağusa Meslek Lisesi; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Grafik Fotoğraf ve Matbaacılık Alanı, Güzellik ve Saç Bakım Alanı, El Sanatları ve Seramik ve Giyim Teknolojisi”

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.