1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MESLEKİ EĞİTİM PROTOKOLÜ” İMZALANDI
“MESLEKİ EĞİTİM PROTOKOLÜ” İMZALANDI

“MESLEKİ EĞİTİM PROTOKOLÜ” İMZALANDI

“MESLEKİ EĞİTİM PROTOKOLÜ” İMZALANDI

A+A-

GÜRPINAR:  “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÜLKENİN ÇOK ÖNEMLİ KONULARINDAN BİRİDİR”

 Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası ve Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği arasında  “Mesleki Eğitim Protokolü” imzalandı.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nde gerçekleşen protokol imza töreninin ardından, birlik üyelerine Çalışma Dairesi Müfettişleri Mehmet Yavuzhan ve Mehmet Özçetin tarafından “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi verildi.

Protokole, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca ile Kıbrıs Türk Mimar Mühendisler Odası Başkanı Ahmet Hüdoğlu imza koydu.

GÜRPINAR

İmza töreninden önce konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, iş sağlığı ve güvenliğinin ülkenin çok önemli konularından biri olduğunu vurgulayarak, bu bilinçle mesleki örgüt temsilcileriyle birlikte çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

İş sağlığı ve güvenliğin bir kültür şeklinde olması gerektiğini de dile getiren Gürpınar, çalışmalarla ilgili paket hazırladıklarını belirtti.

Hazırlanan pakette, yapı denetiminin yaygınlaşması, iş sağlığı ve güvenliği, ihale süreçleri gibi birçok konunu olacağını söyleyen Gürpınar,  yapılan çalışmada  öğrencilere dönük eğitimlerin de olacağını dile getirerek, çalışmanın bütünsel olduğunu belirtti.

AYSAL


İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal ise, meslek odalarını önemli görevlerinden birinin de meslek içi eğitim faaliyetleri gerçekleştirmek olduğunu dile getirerek, Oda olarak üyelerinin mesleki gelişmeleri takip etmesi, pratik ve teorik bilgi birikimlerini güncel tutmaları amacıyla sürekli eğitim faaliyetleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.


Yapı denetimi seminerine eğitim programlarında ağırlık verdiklerini söyleyen Aysal, yapı denetimi ile ilgili hükümetin gerekli kararlılığı ortaya koyarak yasal mevzuatı ivedi olarak oluşturması gerektiğini belirtti.

İnşaat sahalarının disipline edilmesinin, kaçak müteahhit, kaçak taşeron sorununu da yapı denetim sisteminin tüm adada başlatılması ile, bir başka değişle İnşaat Mühendislerinin sahada ve denetimde olmasıyla ortadan kalkabileceğinin unutulmaması gerektiğini kaydeden Aysal, protokol kapsamında iş sağlığı ve güvenliği eğitimine ek olarak, 7 ana başlıkta eğitim faaliyetleri gerçekleştirileceğini belirtti.

AMCA

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, çalışanların evlerine sağlıklı bir şekilde gitmeleri için mücadele ettiklerini söyleyerek, iş sağlığı ve güvenliğinin önemli olduğunu vurguladı. 

HÜDAOĞLU

Kıbrıs Türk Mimar Mühendisler Odası Başkanı Ahmet Hüdaoğlu da, inşaat sahasında can güvenliğinin sağlanarak çağa uygun kalitede yapılaşma için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.
Doğru yapılan işlerin her dönemde değişmemesi gerektiğine de dikkat çeken Hüdaoğlu, özelikle yapı denetimiyle kontrolün sağlanması gerektiğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.