1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ''...MEŞRUİYETTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"
''...MEŞRUİYETTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

''...MEŞRUİYETTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

MISIR'DA ORDUNUN YÖNETİME EL KOYMASI

A+A-

İSLAM PARTİSİ GENEL SEKRETERİ SEMRE: "FESHEDİLEN ŞURA MECLİSİNDEN, ASKIYA ALINAN ANAYASADAN VE MEŞRUİYETTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Mısır İslam Partisi Genel Sekreteri Muhammed Ebu Semre, meşruiyetten vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Semre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz şu an Muhammed Mursi'nin göreve dönmesi meselesini aştık ama feshedilen Şura Meclisi'nden, askıya alınan anayasadan ve meşruiyetten vazgeçmeyeceğiz. Meşruiyete dönülmesi, Mursi'nin göreve dönme konusunu aşıyor" dedi.

"Krizin hukukun içinde çözülmesi gerektiğini" belirten Semre, "Meşruiyete hukuki yollardan dönülmeli, Mursi istifasını sunmalı daha sonra erken cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılmalı. 30 Haziran'daki gösterilerde gençler erken seçim yapılmasını talep etti. 3 Temmuz'da ordu tarafından açıklandığı gibi geçici cumhurbaşkanı tayin edilmesini, anayasanın askıya alınmasını ve Şura Meclisi'nin feshedilmesini istemediler" diye konuştu.

"Askeri yönetim ne kadar şiddet kullanırsa kullansın barışçıl yolun izlenmesi gerektiğini" ifade eden Semre, "Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin temmuz ayında açıkladığı yol haritasının ardından yaşanan süreç, barışçıl çalışmanın şiddete başvurmaktan çok daha iyi olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.