1. HABERLER

  2. SPOR

  3. MESSI ÇOŞTU! AJAX DAĞILDI
MESSI ÇOŞTU! AJAX DAĞILDI

MESSI ÇOŞTU! AJAX DAĞILDI

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 1. hafta karşılaşmasında Barcelona evinde Ajax ile karşı karşıya geldi.

A+A-

Devler Ligi'nin en önemli favorilerinden biri  olan Barcelona, evinde Hollanda futbol ekolünün en önemli temsilcilerinden biri  olan Ajax'ı  4-0 yendi. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 22, 55 ve 75. dakikalarda Lionel Messi ile 69. dakikada Gerard Pique kaydetti.

Camp Nou'da oynanan ve Norveç Futbol Federasyonu'ndan Svein Oddar Moen'in yönettiği  mücadeleye  etkili başlayan taraf ev sahibi Barcelona oldu. Katalonya ekibi ilk yarının 22. dakikasında Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin serbest vuruştan attığı golle 1-0  öne geçti ve ilk 45. dakika bu skorla sona erdi. 

Mücadelenin ikinci yarısına da  etkili başlayan taraf Barcelona oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında skor perdesini açan Messi, 55. dakikada bir kez daha rakip fileleri sarstı. Amsterdam ekibi Ajax, maç boyuncu Barcelona'ya direnemezken karşılaşmanın 69. dakikasında Gerard Pique skoru 3-0'a taşıdı. İkinci yarıda ardı ardına attığı gollerle Ajax'ın puan umutlarını bitiren Barça'da 75. dakikada Messi bir kez daha gol sevinci yaşadı ve  mücadele 4-0 Barcelona'nın üstünlüğü ile sona erdi.

Alınan bu sonucun ardından Barcelona, Devler Ligi macerasına 3 puanla başlarken Ajax Hollanda'ya puansız döndü.

H Grubu'nda 2. hafta karşılaşmalarında Barcelona 1 Ekim'de deplasmanda İskoçya temsilcisi Celtic ile karşılaşacak. Ajax ise aynı tarihte evinde Milan ile kozlarını paylaşacak.

Bu arada Barcelona'nın Arjantinli dünyaca ünlü yıldızı Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi'nde 17. kez bir maçta 2 veya daha fazlası gol atmayı başardı. Messi bu golle 62. Şampiyonlar Ligi'ne imza atarken 71 golü bulunan Raul'u yakalamasına 9 gol kaldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.