1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ''MESUD'UN ÖLDÜRÜLMESİ BARIŞ'IN ÖLDÜRÜLMESİDİR''
''MESUD'UN ÖLDÜRÜLMESİ BARIŞ'IN ÖLDÜRÜLMESİDİR''

''MESUD'UN ÖLDÜRÜLMESİ BARIŞ'IN ÖLDÜRÜLMESİDİR''

Pakistan İçişleri Bakanı Chaudhry Nisar, Tehrik-i Taliban Pakistan lideri Hekimullah Mesud'un öldürüldüğünü doğrulayarak, "Mesud'un öldürülmesi, bölgedeki barış çabalarının öldürülmesidir" dedi.

A+A-

PAKİSTAN İÇİŞLERİ BAKANI NİSAR: "MESUD'UN ÖLDÜRÜLMESİ, BÖLGEDEKİ BARIŞ ÇABALARININ ÖLÜMÜDÜR"

"ABD BAŞKANI OBAMA, BAŞBAKAN ŞERİF İLE GÖRÜŞMESİNDE BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİ DESTEKLEYECEKLERİNİ SÖYLEMİŞTİ. SAYIN BAŞKAN'A SORMAK İSTİYORUM, ACABA BÖYLE Mİ DESTEKLİYORLAR?"

Pakistan İçişleri Bakanı Chaudhry Nisar, Tehrik-i Taliban Pakistan lideri Hekimullah Mesud'un öldürüldüğünü doğrulayarak, "Mesud'un öldürülmesi, bölgedeki barış çabalarının öldürülmesidir" dedi.

Nisar, Mesud'un öldürülmesi ile ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, son 7 haftadır TTP ile barış görüşmelerinin başlatılması için çok çabaladıklarını, bugün itibari ile de müzakerelerin başladığını kamuoyuna açıklamayı düşündüklerini söyledi.

Nisar, bu düşüncelerinin Mesud'un öldürülmesi ile gerçekleşemediğini belirterek, şunları kaydetti:

"ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Navaz Şerif ile görüşmesinde, Taliban ile barış görüşmelerini destekleyeceklerini söylemişti. Sayın Başkan'a sormak istiyorum, acaba böyle mi destekliyorlar? ABD'ye sesleniyorum. Hekimullah Mesud çok yerlerde dolaştı. Afganistan'a gitti. Bizim haberimiz vardı. Bizim haberimiz olduğuna göre mutlaka sizin de haberiniz vardır. Neden onu o zaman öldürmeniz de barış görüşmelerinin başlayacağı gün öldürdünüz? ABD'nin bu İHA saldırısını barışı engellemek için yaptığına inanıyoruz. Başbakanımız şu anda Londra'dan dönüyor. Döndüğünde kabine toplanacak ve ABD ile ilişkiler gözden geçirilecek."

Barış görüşmelerinin kesinlikle olumlu sonuçlanacağını en başından söylemenin zor olduğunu bildiklerini ifade eden Chaudhry, "Bölgede Taliban ile ilişkilendirilen yaklaşık 50 farklı grup var. Ancak bunların çok azı Taliban'ın emrinde ve bazıları da yabancı servisler tarafından yönlendiriliyor. Eğer Peşaver'deki patlamalar olmasa ve General Sanaullah'a suikast gerçekleşmeseydi barış görüşmeleri çoktan başlayacaktı. Bu patlamalardan dolayı biz de direkt müzakere yapamıyorduk. Sivil ölümler devam ederken nasıl olur da müzakere yapabilirdik" ifadesini kullandı.

Nisar, Genelkurmay Başkanı Kayani'nin kendisine 3 hafta önce, Kuzey Veziristan'daki askerlerin yerlerini operasyon yapılıyor havası verilmemesi için değiştirmediklerini söylediğini vurgulayarak, "Biz bu kadar titiz davranırken, bölgede barışı istemeyen yabancı güçler, Pakistan'a huzurun gelmesinden rahatsız oluyor" dedi.

Pakistan Talibanı'na da seslenen Chaudhry, "Taliban üyeleri de kurban veriyor. Biz kendi aramızda barış içerisinde yaşamak isterken neden başka ülkeler rahatsız oluyor. Buradan TTP'ye sesleniyorum. Bu İHA saldırısını biz yaptırmadık. Camilerimiz patlatıldı, Başbakanımız öldürüldü, biz bunların hepsini göğüsledik. Dış güçlere prim vermemeli ve görüşmelere devam etmeliyiz. Askeri operasyon yapmak çok kolay ama biz bunu yapmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.