1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. METEHAN’DA SABAH EZİYETİ
METEHAN’DA SABAH EZİYETİ

METEHAN’DA SABAH EZİYETİ

Sınır kapısındaki uzun araç kuyrukları, vatandaşları çileden çıkarıyor.

A+A-

Gerek işe gitmek, gerekse de çocuklarını okula yetiştirmek için Güney Kıbrıs’a geçmek isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Metehan Sınır Kapısı’na gidiyor ancak, Rum polisinin ısrarla tek yönlü işlem yapması uzun sıra kuyruğu oluşturuyor.

Ali CANSU

Lefkoşa’da her gün sabahın erken saatlerinde güneye geçmek isteyen birçok vatandaş, Metehan Sınır Kapısı’nda işkence çekiyor. Sınır kapısındaki uzun araç kuyrukları, vatandaşları çileden çıkarıyor.

Sabahleyin saat 07.00’de çocuklarını güneydeki okula götürmek isteyen veliler veya güneyde çalışan vatandaşlar, Kıbrıslı Rumlar ve hatta yolcu olarak havaalanına gitmesi gerekenler, Metehan Sınır Kapısı’nda “sabah eziyeti” ile güne başlıyor.

Kıbrıslı Türkler, Kıbrıs Rum sınır kapısında bir memurun tek yönden işlem yapması nedeniyle sabahın erken saatlerinde bile çile çekmeyi sürdürüyor.

Tek taraflı işlem yapılan kapının diğer bölümüne girilmemesi için bu yere trafik dubası konulması ve işlem için memur konmaması yıllardır hem Kıbrıslı Türklerin hem de Rumların tepkisine neden oluyor ancak Rum yönetimi ısrarından vazgeçmiyor.

Kapıda, dün sabah KKTC muhaceret memurlarının da tek kapıdan işlem yapması vatandaşı çileden çıkardı. Vatandaşlar tepkilerini araçlarının kornalarını çalarak gösterince, ikinci kapı da işlem yapmaya başladı.

Çile sabahtan başlıyor

Vatandaşlar, “Ne bayramdır ne seyran. Böyle tedbirsizlik olmaz. Özellikle de sabahın erken saatinde Rum muhaceret memurları kuzeye doğru oluşan kuyruğa rağmen geçişleri bir memura bırakıyor” diye isyan etti.

Öte yandan, zaman zaman Metehan’daki Kıbrıslı Türk muhaceret memurlarının da özellikle sabahları çift memur yerine tek memur ile işlem yapmaları da vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Vatandaşlar, “Çocuklarımızı her gün okula götürüyoruz. Sürekli bu uygulama ile karşılaşıyoruz. Bu durumdan dolayı zaman zaman çocuklarımız okula geç kalıyor. Kuzeydeki ve güneydeki yetkililerin artık sınırlardaki bu kuyruk çilesine son verecek bir uygulama getirmesini istiyoruz” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.