1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. METEOROLOJİ DAİRESİ MÜDÜRÜ'NDEN ÜRKÜTEN AÇIKLAMA!
METEOROLOJİ DAİRESİ MÜDÜRÜ'NDEN ÜRKÜTEN AÇIKLAMA!

METEOROLOJİ DAİRESİ MÜDÜRÜ'NDEN ÜRKÜTEN AÇIKLAMA!

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran'dan ürküten açıklama;

A+A-

 

BURAN: “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLAMA VE TEDBİRLER ALMA NOKTASINDA HAREKETE GEÇİLMEZSE BEDELİ AĞIR OLACAK”

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, “23 Mart Dünya Meteoroloji Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda, iklim değişikliğini anlama ve tedbirler alma noktasında harekete geçilmezse bedelinin ağır olacağını kaydetti.

Buran, Dünya Meteoroloji Teşkilatı’nın (WMO) bu yıl tema olarak “İklim Çalışmaları İçin İklim Bilgisi”ni belirlediğini kaydetti.

Hava durumu ile iklim arasındaki farkı anlatan Buran, hava durumundan farklı olarak iklimin bir bölgenin meteorolojik olaylarını uzun süreler içinde gözlemlediğini belirtti.

Buran, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkeleri ve toplumları ilgilendiren bir olay olduğunu, tarımdan, turizme, şehircilikten sağlığa bütün sosyo ekonomik alanları ayrıca su, gıda ve enerji gibi stratejik kaynakları etkilediğini ifade etti.

İklim değişikliğinin sürdürülebilir kalkınmayı yavaşlattığını, tehdit ettiğini belirten Buran, iklim değişikliğini anlama ve tedbirler alma noktasında harekete geçilmezse bedelinin ağır olacağını söyledi.

Buran, şöyle devam etti:

“Üzerinde yaşadığımız coğrafya düşünüldüğünde ne yüzölçümümüz ne sanayimiz ne de nüfusumuz küresel ısınma ve iklim değişikliğine etki edecek boyutta olmamasına rağmen tüm dünya insanları gibi tedbirler alarak üzerimize düşeni yapmak, gücümüzün yetmediği noktada sonuçlarına katlanmak zorundayız”

Buran, meteoroloji çalışanları ve gönüllü meteoroloji hizmeti verenlere teşekkür ederek, “23 Mart Dünya Meteoroloji Günü”nü kutladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.