1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. METEOROLOJİ UYARDI! GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIN
METEOROLOJİ UYARDI! GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIN

METEOROLOJİ UYARDI! GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIN

METEOROLOJİ UYARDI! GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIN

A+A-

Sağanak yağış devam edecek

Meteoroloji Dairesi, KKTC’nin bir hafta süreyle alçak basınç sistemi ile soğuk, çarşamba ve perşembe günleri ise oldukça soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacağını duyurdu.
Meteoroloji Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre hava perşembe güne kadar sağanak yağmurlu, cuma günü ise açık ve az bulutlu olacak.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde 12-15 derece, çarşamba ve perşembe günleri ise 8- 11 derece dolayında seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette, periyodun son günleri kuzey ve batı yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esecek.

Meteoroloji Dairesi, devam eden sağanak yağışların yol açabileceği olumsuzluklar konusunda yetkilileri ve vatandaşları uyardı:

Meteoroloji Dairesi, halen devam eden sağanak yağışların yol açabileceği olumsuzluklar konusunda yetkilileri ve vatandaşları uyardı.
Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamada, sağanak yağışların yer yer “çok kuvvetli yağış” (51-75 kg/m²) sınırına ulaşması ve gün boyunca devam etmesi beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağışla birlikte kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde rüzgar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları tavsiye edildi.
Meteoroloji Dairesi, önceki gün sabahtan itibaren 24 saat içinde Alsancak ve Kozanköy’ün en çok yağış alan bölge olduğunu da açıkladı.

 

En çok yağmur Alsancak’a düştü
Yapılan açıklamaya göre, önceki gün sabah 08.00 ile dün 08.00 saatleri arasında yağan yağmurun yörelere göre dağılımı şöyle:
“Alsancak 70.2 kg/m², Kozanköy 69.9 kg/m², Boğaz 61.4 kg/m², Girne 54.8 kg/m², Çamlıbel 47.8 kg/m², Yeşilırmak 26.6 kg/m², Kalkanlı 25.5 kg/m², Gazimağusa 21.5 kg/m², Kantara19.2 kg/m², Taşpınar19.0 kg/m², Tatlısu17.1 kg/m², Güzelyurt17.0 kg/m², Koruçam15.8 kg/m², Türkeli15.4 kg/m², Kaleburnu15.2 kg/m²” Diğer yörelerin ise 1-15 kg/m² arası yağış aldığı kaydedildi.

 

Tören iptal edildi
Öte yandan Limasol direnişi ve şehitlerini anma töreni dün, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
Anma töreni, saat 09.30’da Limasol – Girne Şehitleri ve Özgürlük Anıtı önünde yer alacaktı.
Olumsuz hava koşulları, Girne Belediyesi’nin inşa ettirdiği Leymosun Kültür Evi’nin açılışının ertelenmesine de neden oldu.
Belediyeden alınan bilgiye göre, saat 10.00’da açılması planlanan Dr. Fazıl Küçük Bulvarı, Yeni Liman Yolu üzerindeki Ev’in açılışı ileriki bir tarihe ertelendi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.