1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. METEOROLOJİ'DEN UYARI!
METEOROLOJİ'DEN UYARI!

METEOROLOJİ'DEN UYARI!

Meteoroloji'den uyarı!

A+A-

 

Meteoroloji, iki gün süresince şiddetli yağış nedeniyle su baskını, dolu ve yıldırım düşmesine karşı uyardı.

güney ve batıdan kısa süreli fırtına da bekleniyor.

Kıbrıs’ın birçok bölgesinde bugün yağışlı bir hava bekleniyor. Sabah saatlerinde başlayacak yağışlı havanın gece geç saatlerde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Fehmi Oktay, bu gece geç saatlerden itibaren yüksek yerlerde karla karışık yağmur beklendiğini belirtirken, fırtına uyarısında bulundu.

Havanın yarın da yağışlı geçeceğini belirten Fehmi Oktay, yarın akşam yine yüksek bölgelerde kar veya karla karışık yağmur beklendiğini söyledi. Oktay hava sıcaklıklarının gündüzleri 10 dereceye kadar düşeceğini ifade etti.

Türkiye yolcularına uyarı

Fehmi Oktay’dan alınan bilgilere göre; Türkiye  Balkanlar ve  Karadeniz üzerinden gelen çok soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Türkiye’nin birçok bölgesinde bugünden itibaren kar yağışı ve don bekleniyor.

Marmara ve Ege Bölgesinde dondurucu soğuklar oluşacak ve gece  sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek.

Bursa ve Balıkesir'de gece  en düşük sıcaklığın, sıfırın altında 10, Çanakkale'de 5, Yalova'da 4 ve  İstanbul'da 2 dereceye kadar inmesi bekleniyor.

İzmir'de ise gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 4, Manisa'da 6  ve Aydın'da ise 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Marmara'da gündüz en yüksek hava sıcaklığının da 2 ila sıfırın altında  2 derece olacağı öngörülüyor.

İstanbul’da bugün  öğleden sonra kar görüleceğini belirten Fehmi Oktay,  yarın ve çarşamba günleri daha şiddetli bir kar yağışı beklendiğini söyledi.

Ankara donacak

Ankara’da ise bugün ve yarın kar yağışı var. Ankara’da bugün hava sıcaklığı gündüz 2, gece ise 1 derece olacak.

Yarın ise gündüz eksi 3, gece ise eksi 4 derece. Çarşamba hava sıcaklığı eksi 9’a, Perşembe ve Cuma günleri ise eksi 14’e kadar düşecek.

İstanbul’da bugün en yüksek hava sıcaklığı 5 derece, yarın 2 derece olacak, Çarşamba günü ise sıfıra düşecek.

Adana 3 gün süreyle kuvvetli yağmurun etkisi altında olacak. Bugün en yüksek sıcaklık 12, yarın 13, Çarşamba günü ise 11 derece olacak. Geceleri sıcaklık 3 dereceye kadar düşecek.

Ercan’dan, Türkiye’ye uçuşlar

Bugün Ercan’dan İstanbul’a 8, Ankara’ya 3, İzmir’e 2, Adana’ya ise 4 uçuş var. İstanbul’a gidecek yolcuların bugün; 08.40, 09.40, 10.40, 18.55, 19.00, 20.00, 20.30 ve 21.05’te Ercan’dan uçaklarının havalanması bekleniyor.

Ankara’ya gidecek yolcuların uçaklarının bugün 10.35, 16.25 ve 21.05’te, Adana’ya gidecek yolcuların uçaklarının bugün 10.55, 12.00, 20.25 ve 21.40’ta, İzmir’e gidecek yolcuların ise uçaklarının 15.00 ve 21.40’ta Ercan’dan havalanması bekleniyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.