1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. METEROLOJİ DAİRESİ'NDEN ÖNEMLİ UYARI!
METEROLOJİ DAİRESİ'NDEN ÖNEMLİ UYARI!

METEROLOJİ DAİRESİ'NDEN ÖNEMLİ UYARI!

Meteroloji dairesi uyarıyor!

A+A-

KKTC yarından itibaren oldukça soğuk, nemli ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girecek. 3 gün boyunca hava sağanak yağmur ve yüksek dağlık kesimler karla karışık yağmurlu olacak.

Hava sıcaklığı 8-10 derece azalarak 8-11 santigrat derece civarına düşecek. Rüzgar, fırtına şeklinde  saatte 65-80 kilometre (8-9 Bofor) gücünde esecek; dalga yüksekli yaklaşık 5-6 metre civarında olacak.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü, “sosyal medya üzerinde ülkede yarın yaşanacağı iddia edilen hava durumu ile ilgili yapılan yorumlar üzerine, kamuoyunun doğru bilgilenmesi amacıyla” açıklama yaptı.

11 ARALIK ÇARŞAMBA KKTC'Yİ DALGALAR MI VURACAK? HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

METEOROLOJİ AÇIKLAMASI

Açıklamaya göre, bölge,  bu akşam saatlerinden itibaren Doğu Avrupa ve Kara Deniz üzerinden gelecek oldukça soğuk, nemli ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girecek.

Hava yarın, çok bulutlu, yağışlar sağanak yağmur ve yüksek dağlık kesimler karla karışık yağmurlu; 12 Aralık Perşembe parçalı bulutlu bir ara yer yer kısa süreli yağmurlu ve yüksek kesimler karla karışık yağmurlu; 13 Aralık Cuma parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı yüksek tepeler karla karışık yağmurlu; 14 Aralık Cumartesi parçalı bulutlu yer yer kısa süreli sağanak yağmurlu geçecek. Yağışlı hava kütlesi daha sonra Doğu’ya kayarak yurdu terk edecek.

Rüzgar, Kuzey ve Batı yönlerden (Poyraz ve günbatısından) önceleri çok kuvvetli yarından itibaren 3 gün fırtına şeklinde 8-9 Bofor gücünde (65 – 80 km/saat) esecek. Yaklaşık dalga yüksekliği 5-6 metre civarında olacak.

Aralık ayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin aylık ortalama en yüksek hava sıcaklığının 17 °C olduğuna dikkat çekilen açıklamada, yarından itibaren hava sıcaklığının 8 – 10 °C azalarak iç kesimlerde ve sahillerde 8 – 11 santigrat civarında olacağı belirtildi.

Fırtına şeklinde esecek olan rüzgâr ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle oluşacak olumsuzluklarla karşı ilgililerin tedbirli olması istendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.