1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. METE'YE YARDIM ELİ UZATIN...
METE'YE YARDIM ELİ UZATIN...

METE'YE YARDIM ELİ UZATIN...

Zorlu geçen kış şartlarında dahi...

A+A-

O yıldır Mehmetçik’te kalan Hüseyin Mete, alkol aldığı zaman sızdığı yerde kalıyor. Mete, zorlu geçen kış şartlarında dahi aldırış etmiyor, içtiği yerde sızıp kalıyor. Bu durumdan rahatsız olan köylüler devlet yetkililerine çağrıda bulundu.

Havaların sıcaklığının 0 dereceye kadar düştüğü şu günlerde halk çeşitli yöntemlerle ısınmaya çalışırken, bazı vatandaşlar soğuk havaya aldırış etmiyor.  Alkol bağımlısı olduğu için kötü şartlarda yaşam süren Hüseyin Mete için Mehmetçikli duyarlı vatandaşlar yardım çağrısında bulundu. Aslen Türkiyeli olan ancak yaklaşık 30 yıldır Mehmetçik’te yaşadığı öğrenilen Hüseyin Mete, alkol nedeni ile hem eşinden, hem ailesinden hem de evinden oldu. Aşırı alkol nedeni ile kendini kaybeden Mete, sızdığı yerde sabahlıyor.

Alkol yüzünden ailesini kaybetti

Geçmiş yıllarda bir dönem inşaatlarda çalıştığı öğrenilen Mete’nin, eski belediye başkanı döneminde de belediyede geçici işçi olarak çalıştı. 3 çocuk babası olan ve 10 yılı aşkın bir süredir alkol bağımlısı olan Mete, iki yıl önce eşi tarafından da terk edildi. Mete’nin 2 yıldan bu yana alkol nedeni ile daha kötü şartlar altında yaşam mücadelesi verdiği edinilen bilgiler arasında. Mehmetçikli yardımseverler Hüseyin Mete için yetkililere yardım çağrısında bulundu. Mete’nin sokaklarda ve yıkılmak üzere olan evlerde sızarak sabahlamasından duyduğu üzüntüyü dile getiren yardımsever Mehmetçikliler, Mete’nin tedavi edilmesi için ilgili bakanlığın duruma müdahale etmesini istedi.

Duyarlı vatandaşlar yardım çağrısı yaptı

Köylüler, Hüseyin Mete’nin, geçtiğimiz günlerde sarhoşluğu nedeni ile düşerek yüzünden yaralandığını ve kısa süreli bir tedavinin ardından ise hastaneden taburcu edildiğini anlattı. Hüseyin Mete’nin aynı gece Mehmetçik’te yeniden alkol alarak kötüleşti. Dışarıda hava sıcaklığının 0 dereceyi bulmasına rağmen köy içerisinde ne kapısı, nede duvarı sağlam olan virane bir evde Mete’nin sızarak baygın halde yattığını gören bir arkadaşının onun öldüğünü sanarak korku içinde köye haber verdiği kaydedildi. Mete’nin durumunu fotoğraflayan bir köylü, fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşarak, devlet yetkililerinden Hüseyin Mete için yardım talebinde bulundu.

Sorumluluğu oğluna devredildi

Eşinin kendisinden ayrılması ile yaşam koşulları gittikçe kötüleşen Hüseyin Mete ile ilgili sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan haberin ardından yetkililerin devreye girdiği öğrenildi. Uzun yıllardır alkol bağımlısı olan Mete’nin sorumluluğunun aynı köyde evli ve çocuk sahibi olan oğluna verildi. Mehmetçik Sosyal Hizmetler Dairesi çalışanlarının Hüseyin Mete’nin oğlu ile görüştükleri ve oğlunun babasına yardımcı olması konusunda konuştukları belirtildi.

evsad.jpg

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.