1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MEVCUT SİSTEM İÇERİSİNDE ELEMANLARI İYİ KULLANAMIYORUZ”
“MEVCUT SİSTEM İÇERİSİNDE ELEMANLARI İYİ KULLANAMIYORUZ”

“MEVCUT SİSTEM İÇERİSİNDE ELEMANLARI İYİ KULLANAMIYORUZ”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, mevcut sağlık siteminde personelin iyi kullanılamadığını söyledi.

A+A-

GÜLLE: “MEVCUT SİSTEM İÇERİSİNDE ELEMANLARI İYİ KULLANAMIYORUZ”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, mevcut sağlık siteminde personelin iyi kullanılamadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Gülle Sağlık Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) yetkililerini kabul etti.

Sendika Başkanı Kemal Oktar, Sağlık Bakanı’na çalışanlarını sorunlarıyla ilgili çözüm önerilerini içeren bir taslak sundu.

Sağlık Bakanı Gülle kabulde yaptığı konuşmada, bakanlık bünyesinde nitelikli eleman ve gerekli altyapının var olduğunu ancak verimli kullanılmadığını söyledi.

Gülle, “Nitelikli Personelimiz, hemşirelerimiz, doktorlarımız var. İyi bir altyapımız var, ancak mevcut sistem içerisinde elemanları iyi kullanamıyoruz. Daha iyi organize edebilirsek doktor ve sağlık çalışanlarının da memnun olacağı bir sistemi gerçekleştirebiliriz” dedi.

Çalışanların sorunlarının çözümü ve sağlık sisteminin daha iyi bir duruma getirmek için sendika yetkilileri ile birlikte çalışma sözü veren Gülle, sendika tarafından hazırlanan çözüm önerilerini de değerlendireceğini kaydetti.

Sağlıkta çalışanların memnuniyetinin önemine de değinen Gülle, çalışanların mutluluğunun hastaların üzerinde önemli etkisi olduğunu kaydetti.

OKTAR

Sağlık-Sen Başkanı Kemal Oktar sağlık sektöründe her dönemin zor olduğunu ifade ederek Gülle’ye yeni görevinde başarılar diledi.

Sendikanın sorunların çözülmesi konusunda “bul da nereden bulursan bul” zihniyeti taşıyan bir sendika olmadığını kaydeden Oktar, Sağlık-Sen’in sağlık çalışanlarının sorunlarının “diyalog içerisinde çözülmesi” düşüncesinde olduğunu söyledi.

SAĞLIKTAKİ SORUNLAR

Sağlık-Sen tarafından Bakana sunulan sağlık çalışanlarının sorunlarını içeren metinde, “Genel Sağlık Çalışanları yasasının sağlıkta çalışan herkesi kapsamadığını dolayısıyla işyerinde çifte standart ve anomaliler yaşandığı; Bakanlığa bağlı birçok birimde devlet işçilerinin toplu iş sözleşmesi kapsamı dışında çalıştırıldığı; 2005-2006 yıllarında istihdam edilen işçilerin halen daha daimi işçi kadrosuna alınmadığını söz konusu kişilerin iş güvencesinden yoksun çalıştırıldığı” kaydedildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.