1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEVLİT KANDİLİ BU AKŞAM İDRAK EDİLİYOR
MEVLİT KANDİLİ BU AKŞAM İDRAK EDİLİYOR

MEVLİT KANDİLİ BU AKŞAM İDRAK EDİLİYOR

Hz. Muhammed’in doğum gününü ifade eden mevlit kandili bu akşam idrak ediliyor.

A+A-

Hz. Muhammed’in doğum gününü ifade eden mevlit kandili bu akşam idrak ediliyor.

Din İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, kandillerin; feyz ve bereketiyle gönülleri aydınlatan, taşıdığı derin mesajlarla kalpleri açan, ebedi ile fani arasında yapılan seçimlere destek, bireysel ve toplumsal anlamda öze dönüşe vesile olan; insanların birbirilerine karşı sorumluluklarını hatırlatıp sevgi, barış, kardeşlik içerisinde yaşamalarını sağladığı belirtildi.

Din İşleri Başkanlığı’nın 2015 yılının ilk kandili olan Mevlit Kandili çerçevesinde ülkede ilk kez “İslam Barış, Sevgi ve Kardeşlik Dinidir" temasıyla Mevlit Kandili Haftası düzenlendiği ifade edilen açıklamada, bu kapsamda 27 Aralık 2014’te Gazimagusa’da, 28 Aralık’ta Lefkoşa’da, 29 Aralık’ta Lefke’de konferanslar düzenlendiği kaydedildi.

Bu akşam ülke geneli tüm camilerde programlar olacağı, Hz. Ebubekir Camii’nde saat 19.00’da başlayacak kandil programının ise BRT2 ve TRT Türk kanallarınca naklen yayınlanacağı ve bu akşam Hz. Ebubekir Camisi’nde "Sakal-ı Şerif"in ziyarete açılacağı belirtildi.

Mevlit Kandili Haftasının son programının 3 Ocak Pazar gün saat 19.00’da Güzelyurt’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği aktarılan açıklamada, halkın ve bütün İslam âleminin kandili kutlandı, Mevlit Kandilinin bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirmesi dilendi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.