1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEYHANEDE EĞLENEN TEMEL BULUT, MAĞDURUNUN HEDEFİ OLDU
MEYHANEDE EĞLENEN TEMEL BULUT, MAĞDURUNUN HEDEFİ OLDU

MEYHANEDE EĞLENEN TEMEL BULUT, MAĞDURUNUN HEDEFİ OLDU

Meyhanede eğlenen Temel Bulut, mağdurunun hedefi oldu

A+A-

Yüzlerce mağduru bulunan Bulut İnşaat sahibi Temel Bulut, Kemal Aktunç’un belgesi ile müteahhitlik yapan Tahir Soycan ile geçtiğimiz akşam bir meyhanede rakı bardağı tokuştururken, öfkeli bir mağdurunun hedefi oldu. Kıbrıs emlak tarihinde kara leke olarak anılan Garry Robb’un da ortağı olduğu bilinen Tahir Soycan ile meyhanede eğlenen Temel Bulut, ev sahibi olmak için Bulut İnşaat’a başvuran ancak tüm taksit ve tapu masraflarını ödemesine rağmen evini teslim alamayan mağduru Kenan Aydenk arasında tartışma çıktı. Sonuçsuz kalan tartışmanın ardından gazetemize ulaşan Aydenk, hakkını hukuk yolu ile arayacağını söyledi.

Temel Bulut ile Müteahhit Tahir Soycan’ın meyhanede neyin kutlamasını yaptığı ise ayrı bir tartışma konusu oldu…

Ülkemizde ev sahibi olmak isteyen birçok vatandaşı mağdur eden, Temel Bulut, geçtiğimiz günlerde eğlenmeye gittiği bir meyhanede mağdur ettiği vatandaşla tartışma yaşadı.

Tartışmanın yaşandığı meyhanede Temel Bulut şirketinin müteahhidi Kemal Aktunç’un ortağı Tahir Soycan ile bulunuyordu. Soycan’ın Kemal Aktunç’un belgesi ile müteahhitlik yaptığı biliniyor.

Soycan, ev sahibi olmak isteyen yüzlerce insanı dolandıran Temel Bulut’tan önce yine ev hayali kuran insanları dolandıran Gary Robb’un şirketinin ortağı idi.

Bulut’un bardak tokuşturduğu Soycan, Garry Robb’un da müteahhidi idi…

Gary Robb yaklaşık 20 yıl önce İngiltere’de işlediği uyuşturucu suçu nedeniyle hapse mahkum edilerek Kuzey Kıbrıs’a kaçmış ancak burada da suçtan uzak duramamıştı.

Robb’un Kuzey Kıbrıs’ta işlediği suç ise İngiltere’deki suçundan çok daha ağırdı. Robb, AGA Projesi adı altında emlak sahibi olmak isteyen 500’den fazla aileyi dolandırmış ardından ise sınır dışı edilmişti. Tüm bu olaylar sırasında ise Garry Robb’un yanında, o dönem ortağı olan, Temel Bulut’un ‘müteahhidi’ Tahir Soycan vardı.

Garry Robb gibi adada yüzlerce insanı dolandıran Temel Bulut geçtiğimiz gece, mağdurlarının kendine açtığı davaya katılmak üzere Kıbrıs’ta bulunmasına rağmen, Tahir Soycan ile gittiği meyhanede kutlama yaparcasına rakı tokuşturması ise tesadüfen orada bulunan mağduru Kenan Aydenk’i öfkelendirdi.

Temel Bulut ile konuşmak isteyen Aydenk, Bulut’tan olumsuz tepki alınca aralarında tartışma yaşandı.

Aydenk: “Hukuki yollara başvuracağım”

Yaşanan gerginliğin ardından gazetemize gelerek mağduriyetini anlatan Kenan Aydenk, 2012 yılında ev sahibi olmak için Bulut İnşaat’a başvurduğunu, bütün taksit ve tapu masraflarını ödemesine rağmen evi teslim alamadığını kaydetti. Temel Bulut’a ulaşmanın imkânsız olduğunu aktaran Aydenk, Lefkoşa’da bir meyhanede gördüğü Temel Bulut’la konuşmak için masasına gittiğini ancak Bulut’un olumsuz tavrı nedeniyle tartışma yaşandığını ifade etti. Aydenk, Kıbrıs Postası’na gelerek yaşadıklarını anlattı; mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için hukuki haklarını arayacağını ifade etti.

Aydenk, “2012 yılında Bulut İnşaat’tan bir ev satın aldık. Yapılan anlaşmada 2014 yılında evimiz teslim edilecekti. Ancak basında da yer alan Bulut İnşaat’ın yarattığı mağdurların içerisine ben de dâhil oldum. Tapu masrafları da dâhil tüm ödemelerimi tamamlama rağmen evimi teslim alamadım” dedi.

Uzun süredir Temel Bulut’a ulaşmaya çalıştığını anlatan Aydenk, mağduriyetinin ne zaman giderileceği konusunda her hangi bir yetkiliden de cevap alamadığını ifade etti. Bulut İnşaat’ın taahhüt edilen evi teslim etmemesi yüzünden eşi ve çocuğuyla zor günler yaşadıklarını belirten Kenan Aydenk, “Eşim ve iki aylık bebeğimiz evimizi teslim alamadığımız için Karpaz’da kalıyor. Ben Lefkoşa’da öğretmenlik yapıyorum ve ailemi sadece haftada bir gün görebiliyorum” şeklinde konuştu.

Aydenk verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle hukuki yollara başvuracağını söyleyerek, “35 bin sterlin ev için, 8 bin beş yüz sterlin de tapu masrafları için harcama yaptım. Ancak bize teslim edilen bir ev yok” dedi.

temelx.gif

Hacizli aracı ve ipotekli mallar satılacak

Skandallarla sürekli gündemde olan Bulut İnşaat’ın sahibi Temel Bulut, geçtiğimiz haftalarda ise Kıbrıs’ta kullandığı Volkswagen Touareg Jeep marka lüks aracının haciz memurları tarafından satışa çıkarılması ile gündeme gelmişti.

Temel Bulut’un haciz memurlarından aylarca sakladığı Volkswagen Touareg Jeep marka lüks aracı bulunarak satışa çıkarılmış ancak 200 Bin TL’den satışa çıkarılan araç alıcı bulamamıştı. Aracın bir süre sonra indirimli fiyatla yeniden satışa çıkarılacağı öğrenilmişti.

Temel Bulut’un aracına getirilen haciz dışında, Bulut İnşaat’a ait Çatalköy’de bulunan ve banka tarafından ipotekli mallar da yakında satışa çıkarılacak.

Mağdurların yasal mücadelesi sürüyor

Öte yandan, Bulut İnşaat’ın Evviva Lavinium sitesinde ev sahibi olmak için sözleşme karşılığı konut satın alan ve bunun için para ödeyen ancak sözleşme ile satın almış oldukları konutların hala koçanlarını alamayan ve bu nedenle haklarının gasp edildiğini beyan eden mağdurların yıllardır süren ve sonunda mahkemeye yansıyan hak arayışı da sürüyor.

Yaşadıkları mağduriyetten dolayı isyan noktasına gelen Bulut İnşaat mağdurları, gasp edildiğini iddia ettikleri haklarını almak için yasal süreci başlattı.

Geçtiğimiz aylarda mağdurlar, Temel Bulut ve şirketi Bulut İnşaat Turizm San ve Dış Tic Ltd Şti’nin yanı sıra Girne Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü’ne de dava dosyalamıştı. Mağdurlar Bulut İnşaat’tan sözleşme ile aldıkları ve kaza tapu dairesine sözleşme kayıtları yapılmış olan evlerin tapu masraflarını da kendilerinden talep edilmesi üzerine ilgili firmaya ödemelerine rağmen 2014 yılı sonunda alınan bir kararla mallarına memerandum kaydedilmesine de isyan ederek ve davalı listesine Girne Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü’nü de eklemişti.

Kıbrıspostası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.