1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEZARI AÇILDI!
MEZARI AÇILDI!

MEZARI AÇILDI!

Ailesi otopsi istedi!

A+A-

3 hafta önce geçirdiği safra ameliyatının ardından komaya girerek hayatını kaybeden Zehra Paralik Özerdem’in mezarı açıldı

Melin DOBRAN

Gazimağusa Devlet Hastanesinde yaklaşık 3 hafta önce safra ameliyatının ardından komaya girip hayatını kaybeden 63 yaşındaki Zehra Paralik Özerdem’in mezarı açıldı. 30 Kasım’da Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilen Özerdem’in mezarı, dün sabah saatlerinde polis ve avukat gözetiminde açıldı. Özerdem’in naaşı, otopsi için morga kaldırıldı. Edinilen bilgiye

göre, ailesi Özerdem’in kesin ölüm sebebini öğrenmek için otopsi yaptırmak istedi. Tanınmış diş doktorlarından Öner Özerdem’in eşi olan Zehra Özerdem’in beklenmedik vedası, sevenlerini yasa boğmuştu. Ailenin Özerdem’in ölümünde doktor ihmali olabileceği iddiasında bulunduğu öğrenildi.

 

Mezarlıkta işler karıştı

Söz konusu mezarlıkta, daha önce mezarlar açılmadan görevlilere maske veya oksijen tüpü bazı yetkililer tarafından temin edilmekteydi. Bu yetkililerin dün, sağlık koşullarını olumsuz etkileyeceğinden ve dezenfekte sorunu yaşanacağından dolayı oksijen tüpünün mezarlığa verilmek istenmediği iddia edildi.

LTB Mezarlık Sorumlusu Hasan Aybar ise gerekli iş güvenliği olmadığı gerekçesiyle maske gelene kadar açma işlemini bekletti. Daha sonra sivil savunmanın maske göndermesi üzerine mezar, avukat, adli şube ve olay yeri inceleme ekipleri gözetiminde mahkeme kararı ile açıldı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.