1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEZARLIKDA YAPILAN MODELLİK ÇEKİMLERİNE TEPKİ
MEZARLIKDA YAPILAN MODELLİK ÇEKİMLERİNE TEPKİ

MEZARLIKDA YAPILAN MODELLİK ÇEKİMLERİNE TEPKİ

Girne’deki Rum mezarlığında yapılan modellik çekimlerine tepki;

A+A-

DİSİ’nin Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) Milletvekili Eleni Theoharus, Girne’deki Rum mezarlığında yapılan modellik çekimlerine tepki gösterdi.

Simerini gazetesinin haberine göre, çekimleri “vandallık” olarak nitelendiren Theoharus, konuyla ilgili Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, AP Başkanı Martin Schulz, AB’nin Genişlemeden Sorumlu komiseri Stefan Füle ve diğer AB’li yetkililere mektup gönderdi.

Theoharus mektubunda, KKTC’deki Rum mezarlıklarının Türk veya Kıbrıslı Türk reklam şirketleri veya şahıslar tarafından “yağmalanması” konusunun araştırılmasını talep etti.

Habere göre Theoharus, mektubuna sözde “Girne Belediye Başkanı” Glafkos Kariolu’nun konuyla ilgili mektubunu ve Girne’deki mezarlıkta çekilen fotoğrafları da ekleyerek, AB’li yetkililerden, yetkileri çerçevesinde, bu eylemi gerçekleştiren kişilerin bulunması ve cezalandırılması için ellerinden geleni yapmalarını istedi.

Rum mezarları üzerinde tanıtım maksatlı çekilmiş bu fotoğrafların, gerek Avrupa, gerek tüm dünya, gerekse her kültürlü insan için “dehşet verici” ve “hakaret” niteliğinde olduğunu belirten Theoharus, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları gereği, Türkiye’nin adada asker bulundurması nedeniyle insan hakları ve dini hakların ihlalinden sorumlu olduğunu öne sürdü.

Theoharus, Avrupalı yetkililerin bu vandalıklara son vermesi için mümkün olan her şeyi yapacaklarına inanç belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.