1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEZARLIKTA YER KALMADI
MEZARLIKTA YER KALMADI

MEZARLIKTA YER KALMADI

Harmancı; "Kabristanlık 3-4 yıl sonra dolar"

A+A-

Ali CANSU

Ülkemizde, 1960 yılından beri kullanımda bulunan Lefkoşa Mezarlığı’nın 3-4 yıla kadar dolacağı açıklandı. Mezarlığın dolmasıyla birlikte İçişleri Bakanlığı’nın tahsis ettiği yeni kabristanlık, Hamitköy’ün kuzey-doğusunda, 250 dönümlük arazi üzerinde yer alacak.

Bugüne kadar yaklaşık 30 bin kişinin ebedi istirahatgahı olan mezarlık, dolmak üzere. Kabirler, mezarlığın sınır tellerine kadar yaklaşmış durumda.

Mezarlığın sınırlarını belirleyen tellerin diğer tarafı ise özel mülk. Bu mülklerin istimlak edilmesi halinde mezarlığın dolma süresinin 10 yıla kadar uzayabileceği açıklandı.

Kabristanlık 3-4 yıl sonra dolar

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Mezarlığı’nın üç dört yıla kadar dolacağını söyledi.

Harmancı, Hamitköy yakınlarında, çevre yolunun üzerinde, devlete ait olan arazinin, belediyeye mezarlık için tahsis edildiğini kaydetti.

Lefkoşa Mezarlığı’nda kısa zaman sonra yer sıkıntısı yaşanacağını öngördüklerini, yaptıkları çalışmalar sonucunda üç dört yıl sonra buranın dolacağını kaydetti.

Harmancı, “Mezarlığın sınırları tellerle belirlenmiş durumdadır. Genişletilmesi söz konusu olabilir. Ancak, sola doğru genişletilebilir. Mezarlığın sol tarafında bulunan ve özel mülk olan arsaların istimlâk edilmesi halinde veya bu kişilere başka yerler verilmesiyle, mezarlığın dolması 10 yıla kadar uzatılabilir” dedi.

Yeni mezarlık Hamitköy’de

Harmancı, Lefkoşa Mezarlığı’nın dolması ile birlikte cenazelerin ebediyete uğurlanacağı yeni yerin, Hamitköy’de, çevre yolunun iki tarafında yer ayrıldığını söyledi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarda, Hamitköy’de girinti ve çıkıntılarla dolu yeni araziye gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirterek, “Oraya da büyük bir yatırım gerekiyor. Çünkü dağ arazisidir ve toprağı gonnodur” şeklinde konuştu.

Eskiden 10 günde bir olan defin işlemlerinin bugün nüfusun artması ile birlikte her gün ikiye çıktığını anlatan Harmancı, şu anda kabristanlık içerisinde bir büyüme yoluna da gittiklerini kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.