1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Mickey Mouse kulaklı Sisi fotoğrafına 3 yıl hapis
Mickey Mouse kulaklı Sisi fotoğrafına 3 yıl hapis

Mickey Mouse kulaklı Sisi fotoğrafına 3 yıl hapis

Mickey Mouse kulaklı Sisi fotoğrafına 3 yıl hapis;

A+A-

Mısır'da Amr Nohan, Cumhurbaşkanı Sisi'yi Mickey Mouse kulaklarıyla resmeden fotoğrafı Facebook'tan paylaştığı gerekçesiyle 3 yıl hapis cezası aldı.

 Mısır ’da bir kişi, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'nin fotoğrafına photoshopla eklenen Mickey Mouse kulaklı fotoğrafı paylaşınca 3 yıl hapse mahkum edildi. Amr Nohan adlı Facebook kullanıcısının acemi asker olduğu, bu yüzden paylaşımıyla ilgili olarak askeri mahkemede yargılandığı belirtiliyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, Amr Nohan, Mickey Mouse kulaklı Sisi fotoğrafıyla ilgili olarak “rejimi yıkma girişimi” suçuyla yargılandı. Mısır’da birçok Twitter kullanıcısı karara tepki olarak Mickey Mouse kulaklı Sisi fotoğrafını paylaştı.

Bir Twitter kullanıcısı, rejimin bir ‘photoshop’ yardımıyla yıkılacak kadar kırılgan olduğunu yazdı. Bir diğer kullanıcı ise, “Mickey Mouse kulaklarına 3 yıl verildiyse, Donald Duck gagası olsaydı ne olurdu?” dedi.

MISIR’DA 42 BİN SİYASİ TUTUKLU BULUNUYOR
Arap kullanıcılar, bir Facebook paylaşımı yüzünden 3 yıl hapis cezası alan Amr Nohan davasını Arapça #??????_?????_????? (Amr Nohan’a özgürlük) etiketiyle paylaşıyor.
Mısır’ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Sisi liderliğindeki darbe yönetimiyle 2013 yılında yıkılmasından bu yana, Mısır hapishanelerindeki siyasi tutuklu sayısı 42 bine ulaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.