1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİCROLİGHT HAVA EĞİTİM ARACININ DA UÇARAK CUMHURİYET COŞKUSUNA ORTAK OLDU
MİCROLİGHT HAVA EĞİTİM ARACININ DA UÇARAK CUMHURİYET COŞKUSUNA ORTAK OLDU

MİCROLİGHT HAVA EĞİTİM ARACININ DA UÇARAK CUMHURİYET COŞKUSUNA ORTAK OLDU

MİCROLİGHT HAVA EĞİTİM ARACININ DA UÇARAK CUMHURİYET COŞKUSUNA ORTAK OLDU

A+A-

GAÜ SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU MİCROLİGHT HAVA EĞİTİM ARACININ DA UÇARAK CUMHURİYET COŞKUSUNA ORTAK OLDUĞU KAYDEDİLDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla başkent Lefkoşa’da düzenlenen resmi törende, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu Microlight hava eğitim aracının da uçarak  Cumhuriyet coşkusuna ortak olduğu kaydedildi.

GAÜ’den yapılan açıklamada, “Girne Amerikan Üniversitesi’nin 30. Akademik yılını kutladığı 2014-2015 akademik yıl içerisinde GAÜ Havacılık Eğitim Filosuna katılan eğitim hava araçlarından Microlight hava araçları ile tören alanı üzerinden resmi geçişe katılan GAÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına renk kattı” denildi.

AKPINAR

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, cumhuriyet coşkusuna karada ve havada ortak olmaktan GAÜ küresel bilim ailesinin onur duyduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türkü’nün zorluklar ile dolu geçmişinde büyük fedakarlıklar sonucunda Anavatan Türkiye’nin de desteği ile bağımsızlığına kavuşmasının önemine dikkat çeken Akpınar, bağımsızlık ve Kıbrıs Türkü’nün sesini uluslararası topluma ve dünyaya duyurmada yükseköğretimin öneminin altını çizdi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.