1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİHAİLİDİS YEMİN ETTİ
MİHAİLİDİS YEMİN ETTİ

MİHAİLİDİS YEMİN ETTİ

Rum Polis Genel Müdürü dün yemin ederek görevine başladı

A+A-

Kıbrıs Cumhuriyeti Polis Genel Müdürlüğü’ne atanan Kipros Mihailidis’in, dün yemin ederek görevine başladığı belirtildi.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Kıbrıs Cumhuriyeti Milli Muhafız Ordusu (RMMO) subayı N. M. tarafından 2’si çocuk 5’i kadın 7 kişinin öldürülmesi olayı  üzerine görevinden alınan Kıbrıs Cumhuriyeti Polis Genel Müdürü Zaharias Hrisostomu’nun yerine atanan Polis Genel Müdür Yardımcısı Kipros Mihailidis’in dün Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in huzurunda yemin ederek görevine başladığını yazdılar.

Habere göre Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis, törende, Kıbrıs Cumhuriyeti Polis Genel Müdürü Mihailidis’e hitaben yaptığı konuşmada, Mihailidis’in zor bir görev üstlendiğine dikkati çekerek polisin itibarının iade edilmesi ve suçların önlenmesi için tüm gücünü harcamasını istedi.

Mihailidis ise, kendi açıklamasında şekillenen zor durumu göz önünde bulundurarak, halkın polisin güvenini kazanması için diğer polis yetkilileriyle birlikte elinden geleni yapacağını söyledi.

Son günlerde yaşanan olaylara atıfta bulunan Mihailidis, olayların, daha iyi bir gelecek için ülkeye gelen savunmasız ve masum kadın ve çocukların  kaybını, zaafiyetleri, boşlukları ve eksiklikleri ortaya koyarak polisin prestijini büyük ölçüde yaraladığını ifade etti.

Cinayete kurban gidenlerin ailelerine yönelik duyduğu üzüntüyü de dile getiren Mihailidis, bu kişileri koruyamadıkları için de ailelerden özür diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.