1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİHALİS KOLAKİDİS KIBRIS BANKASI CEO’SU OLARAK ATANDI
MİHALİS KOLAKİDİS KIBRIS BANKASI CEO’SU OLARAK ATANDI

MİHALİS KOLAKİDİS KIBRIS BANKASI CEO’SU OLARAK ATANDI

Bankacı Mihalis Kolakidis’in, Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Kıbrıs Bankası CEO’su görevine atandığı belirtildi.

A+A-

MERKEZ BANKASI’NDAN ONAY BEKLENİYOR

Bankacı Mihalis Kolakidis’in, Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Kıbrıs Bankası CEO’su görevine atandığı belirtildi.

Simerini gazetesi ve diğer gazeteler, Mihalis Kolakidis’in isminin, Kıbrıs Bankası Yönetim Kurulu tarafından Rum Merkez Bankası’na önerildiğini yazdılar.

Gazete İsrail’de bulunan ve bugün adaya dönmesi beklenen Rum Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriadis’in, Mihalis Kolakidis’in atanması konusuna- olumlu ya da olumsuz- yanıt vermesinin beklendiğini yazdı.

Habere göre Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriadis, Kolakidis’in atanmasını onaylaması halinde, Kolakidis Kıbrıs Banksı CEO’su olacak.

FEDONAS KALOZOİS: “İFLAS MAYIS 2011’DEN BAŞLADI”

Fileleftheros gazetesi ekonomi ekine göre, Güney Kıbrıs’taki ekonomik krizin nedenlerini araştıran Araştırma Komitesi’nde açıklamalarda bulunan Kamu Borcu Yönetim Birimi Sorumlusu Fedonas Kalozois, Güney Kıbrıs’ın iflasının, Mayıs 2011’de başladığını belirtti.

Kalozois, 2011 yılının Temmuz ayında Destek Mekanizması’na başvurulması konusunda talepte bulunduklarını söyledi.

Bağlı bulunduğu birimin, devamlı olarak o dönemin Maliye Bakanı Harilaos Stavrakis’e uzun vadede veya orta vadede borçlandırmayı durdurması yönünde telkinlerde bulunduğunu söyleyen Kalozois, “Şubat 2011’de 1 milyon Euro’ya kadar borç alınmış olsaydı, daha sonraki Destek Mekanizması için daha iyi bir hazırlık olanağı sağlanmış olacaktı”  şeklinde de açıklama yaptı.

STAVRİNAKİS DAVASI ÇİFT CEPHEDE BAŞLADI

Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanan Spiros Stavrinakis’in atanma kararını iptal etmesi üzerine, gerek Merkez Bankası gerekse Stavrinakis tarafından açılan aleyhteki davalara ilişkin sürecin dün başladığını yazdı.

Davanın iki farklı süreç içerisinde yürütüleceğini bildiren gazete her iki davanın da, 3 Haziran tarihine ertelendiğini belirtti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.