1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLLETVEKİLİ TRANSFERİNİN YASAKLANMASI...
MİLLETVEKİLİ TRANSFERİNİN YASAKLANMASI...

MİLLETVEKİLİ TRANSFERİNİN YASAKLANMASI...

(BKP) Genel Sekreteri Korkmazhan, milletvekili transferlerini engelleyecek düzenlemeler içeren Siyasi Partiler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı desteklediklerini belirterek, tasarının bir an önce meclise sevk edilerek yasalaşmasını talep etti.

A+A-

KORKMAZHAN: “YASA TASARISI BİRAN ÖNCE YASALAŞMALIDIR”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, milletvekili transferlerini engelleyecek düzenlemeler içeren Siyasi Partiler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı desteklediklerini belirterek, tasarının bir an önce meclise sevk edilerek yasalaşmasını talep etti.

Korkmazhan yazılı açıklamasında, “Bu toplum ilkesi, onuru olmayan, çıkarına göre hareket eden siyasilerin elinden çok çekti” diyerek, “milletvekillerinin alınıp satılmasının ve bir partiden başka bir partiye transfer olmalarının “siyasi ahlaksızlık” olduğunu kaydetti.

“Toplum ve ülke siyaseti bu etik dışı uygulamadan kurtarılmalıdır. Milletvekili transferi yasaklanmalıdır” diyen Korkmazhan, hükümet programında yer almasına rağmen milletvekili transferlerinin yasaklanmasına karşı çıkan DP-UG’nin tutumunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Korkmazhan, daha önce bir çok transfere imza atan DP-UG milletvekillerinin transferlerin yasaklanmasına karşı çıkmalarının manidar olduğunu da kaydetti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.