1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLLETVEKİLİNE DAMADI CAN VERECEK!
MİLLETVEKİLİNE DAMADI CAN VERECEK!

MİLLETVEKİLİNE DAMADI CAN VERECEK!

MİLLETVEKİLİNE DAMADI CAN VERECEK!

A+A-

Yaşadığı rahatsızlığın ardından Karaciğer nakli için İstanbul’a giden UBP Eski Milletvekili Alirıza Usluer, önümüzdeki günlerde ameliyat masasına yatacak.

Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle bir buçuk yıldan beri ciddi sıkıntılar yaşayan UBP’nin eski İskele Milletvekili Alirıza Usluer, yeniden sağlığına kavuşmak için gün sayıyor. İki aydan bu yana tedavi gördüğü İstanbul’daki Memorial Hospital’de gelecek hafta içinde ameliyat olması beklenen Usluer’e büyük damadı İbrahim Fayikoğlu’ndan alınacak karaciğer nakledilecek. 

   Tedavi gördüğü hastanede telefonla ulaştığımız Alirıza Usluer’in morali yerinde. “Şu anda çok iyiyim” diyen eski milletvekili tüm kontrollerinin rutin olarak yapıldığını, yüksek olan tansiyonunun da normale girdiğini söyledi. 

 

139 kilodan 83 kiloya düştü
 
   Usluer sağlık konusunda yaşadıklaını anlattı:
   “1,5 yıl önce rahatsızlandığımda henüz hiçbir belirti yoktu. Apar topar Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne gittim. Orada bana Siroz teşhisi kondu. Milletvekilliği dönemimde yaşadığım şeydi ama benim için öyle değildi. 56 kilo vermem beni bir hayli rahatlattı. Tedavi sürecim boyunca YDÜ Hastanesine sürekli gittim. En son bana karaciğerimin 3’te 2’sinin çalışmadığını söylediler. O dönem Başbakan İrsen Küçük’tü ve onun ısrarı ile Türkiye’ye gittim. İstanbul’da tedavime devam ettim.     
   Kontrollerim sırasında bana bu karaciğerle idare edersin dediler. Ancak daha sonraki kontrollerde karaciğerin artık yeterli olmadığını ve nakil gerektiğini belirttiler. Ama ben hiçbir zaman moralimi bozmadım, sürekli kendimi telkin ettim. Ve bir gün büyük damadım karaciğerini vermek istediğini söyledi. Doktorlar hemen uygun olup olmadığını araştırdılar. Nitekim uygun olduğuna karar verdiler”

 

Büyük damadından büyük bağış 
   Geçirdiği rahatsızlığın ardından şimdilerde eski sağlığına kavuşmak için mücadele eden Alirıza Usluer, damadının bu fedakarlığından övgüyle söz ederek “her insan bunu yapmaz”dedi.
   Damadının bu fedakarlığı yüzünden sağlığına kavuşacağı günü bekleyen usluer, artık ülkemizde de bu tür nakillerin yapılması dileğinde bulundu. 
   Usluer, kendisini sürekli arayan veya mesaj gösteren Kıbrıs’taki yakınlarına ve arkadaşlarına teşekkür ederken “beni seven herkesin dualarına ihtiyacım va. Bir an önce sağlığıma kavuşmak ve ülkeme dönmek istiyorum” dedi.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.